Gegevens Herstellen Van Een Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Gegevens Herstellen Van Een Harde Schijf
Gegevens Herstellen Van Een Harde Schijf

Video: Gegevens Herstellen Van Een Harde Schijf

Video: Gegevens Herstellen Van Een Harde Schijf
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

U heeft vast wel eens zo'n onaangename situatie meegemaakt als het verlies van de benodigde gegevens van de harde schijf. Dit kan om verschillende redenen gebeuren: schijfformattering, systeemstoring, per ongeluk verwijderen, enzovoort. Niemand is veilig voor gegevensverlies, dus u moet altijd op een dergelijke situatie zijn voorbereid. Naast het maken van reservekopieën van bestanden, moet u, indien nodig, verloren gegevens van de harde schijf kunnen herstellen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en in dit artikel vindt u instructies over hoe u uw verloren bestanden kunt herstellen.

Gegevens herstellen van een harde schijf
Gegevens herstellen van een harde schijf

Noodzakelijk

R-Studio-programma

instructies:

Stap 1

Selecteer het programma waarmee u het herstel gaat uitvoeren. Bij het herstellen van FAT32-, NTFS-, EXT2-, EXT3- en UFS-bestandssystemen is het het handigst om het R-Studio-programma te gebruiken.

Stap 2

Download en installeer het geselecteerde programma op uw computer. Onthoud dat u het programma niet op de schijf moet installeren waarvan u gegevens wilt herstellen, maar op een andere. Stel dat u besluit R-Studio te gebruiken. Voer na de installatie het programma uit met beheerdersrechten. Aan de linkerkant ziet u een lijst met schijven die op het systeem zijn aangesloten. Als u op een van de items in de lijst klikt, ziet u de status van de schijf of partitie en de eigenschappen ervan. Selecteer de gewenste schijf.

Stap 3

Configureer scaninstellingen. Om dit te doen, schakelt u, indien nodig, enkele items in de lijst "Bestandssystemen" uit. Als de partitietabel beschadigd is en logische schijven niet worden weergegeven, beperk dan het scangebied tot de partitie waarvan u gegevens moet herstellen.

Stap 4

Druk nu op de knop "Scannen" en begin daarmee met scannen. Dit proces kan behoorlijk lang duren als u een grote hoeveelheid informatie moet scannen. Bekijk de resultaten nadat de scan is voltooid. Goede opties worden groen gemarkeerd, twijfelachtige opties geel en slechte opties rood. Als er meer slechte opties zijn, is het beter om naar de functie "RawRecovery" te gaan. Selecteer de gewenste optie en klik op "Open Drive Files".

Stap 5

Wacht terwijl het programma klaar is met het bouwen van de directorystructuur. De map "Root" bevat het rootbestandssysteem. Vink de vakjes aan om de bestanden te markeren die u wilt herstellen. Klik op de knop Herstel gemarkeerd. In het geval dat u heeft besloten om alle gevonden informatie te herstellen, klikt u op "Herstel". Selecteer het pad om de herstelde bestanden op te slaan, klik op "OK".

Stap 6

Wacht tot het proces is voltooid. Dat is alles, nu zijn uw gegevens hersteld.

Aanbevolen: