Hoe Het BIOS Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Te Wissen
Hoe Het BIOS Te Wissen

Video: Hoe Het BIOS Te Wissen

Video: Hoe Het BIOS Te Wissen
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

BIOS wissen wordt meestal begrepen als het wissen van SMOS en het terugzetten van alle instellingen naar de fabrieksinstellingen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om hardwarecompatibiliteitsproblemen van de apparatuur op te lossen of om het wachtwoord opnieuw in te stellen. Er zijn drie manieren om het BIOS te wissen, die elk even goed zijn als alle andere, maar in een bepaalde situatie vindt u er misschien een die gemakkelijker en handiger is.

Hoe het BIOS te wissen
Hoe het BIOS te wissen

Noodzakelijk

Besturingssysteemcomputer, SMOS-batterij, kleine kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

De snelste en handigste manier om het BIOS te wissen, is door een speciale optie te gebruiken die erin is ingebouwd. Ga naar Bios. Houd hiervoor de DEL-toets ingedrukt bij het opstarten van de computer (soms kunnen dit de functietoetsen F1, F2 of F10 zijn). Zoek in het menu "BIOS-instellingen" naar "BIOS-instellingen resetten". Deze optie kan verschillende namen hebben, afhankelijk van het bordmodel. Zoek naar namen als "reset to default", "factory default", "clear BIOS", "load setup defaults". Meestal bevindt deze optie zich aan het einde van het menu, op het allerlaatste tabblad.

Stap 2

Selecteer deze instelling en druk op Enter. Het systeem zal u vragen om uw keuze te bevestigen en vervolgens alle instellingen terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit gaat vaak gepaard met het afsluiten van het BIOS en het opnieuw opstarten van de computer. Als u deze optie om de een of andere reden niet kunt vinden, of als u het BIOS niet kunt openen, gebruik dan andere methoden.

Stap 3

Methode twee. Zorg ervoor dat de computer volledig is uitgeschakeld. Open de zijklep om toegang te krijgen tot het moederbord. Zoek de SMOS-batterij (het is een ronde knoopcel ter grootte van een muntstuk) en verwijder deze. Het verwijderen van de batterij is eenvoudig genoeg - pak hem gewoon met je vingers en trek hem omhoog. Sommige boards hebben een clip die de batterij op zijn plaats houdt. Buig in dit geval de clip met één hand en verwijder de batterij met de andere. In dit geval moet u voorzichtig zijn en geen overmatige inspanningen leveren om niets te beschadigen. Plaats na 5-10 minuten de batterij terug en sluit de zijklep van de computer.

Stap 4

Methode drie. Koppel de computer volledig los. Open de zijklep om toegang te krijgen tot het moederbord. Zoek de jumpers om SMOS te resetten. De exacte locatie van de jumpers kan variëren, afhankelijk van het moederbord. Idealiter raadpleegt u de documentatie. Als er geen documentatie beschikbaar is, zoekt u naar drie of vier jumpers in de buurt van de SMOS-batterij.

Stap 5

Herschik de jumpers. Als uw model drie jumpers heeft, sluit u de tweede en derde, indien vier - de derde en vierde contacten. Zet de computer aan en zorg ervoor dat de instellingen opnieuw zijn ingesteld en dat het BIOS is gewist. Zet uw computer uit. Zet de jumper vervolgens terug in de oorspronkelijke positie en sluit de computerkap.

Aanbevolen: