Een Wachtwoord Instellen Om De Computer Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Om De Computer Aan Te Zetten
Een Wachtwoord Instellen Om De Computer Aan Te Zetten

Video: Een Wachtwoord Instellen Om De Computer Aan Te Zetten

Video: Een Wachtwoord Instellen Om De Computer Aan Te Zetten
Video: How to set password on Laptop || Computer || Windows 10|| How To Change Password In Windows 10, 2020 2024, Mei
Anonim

Het instellen van een wachtwoord om de computer in te schakelen kan zelfs door een beginnende gebruiker worden gedaan via het BIOS. Deze bewerking vereist (maar staat) het gebruik van aanvullende software van derden toe.

Een wachtwoord instellen om de computer aan te zetten
Een wachtwoord instellen om de computer aan te zetten

instructies:

Stap 1

Druk herhaaldelijk op de functietoets Delete onmiddellijk nadat u de computer hebt aangezet om het BIOS-setupvenster te openen. Afhankelijk van de versie van het geïnstalleerde besturingssysteem kunnen ook de F1, Esc, Tab-toetsen worden gebruikt.

F2 wordt beschouwd als de standaardsleutel voor het aanroepen van het BIOS-programma op laptops. In Windows Vista is het raadzaam uw computer opnieuw op te starten vanuit het hoofdmenu Start, of de aan/uit-knop te gebruiken om uw computer volledig uit te schakelen.

Stap 2

Ga naar het tabblad Beveiliging (afhankelijk van de versie van het besturingssysteem kan de term BIOS Setting Password worden gebruikt) en geef de gewenste wachtwoordwaarde op in het item User Password van het hoofdmenu van het programmavenster.

Stap 3

Ga naar het gedeelte Instellingen BIOS-functies en geef de systeemwaarde op in de parameter Beveiligingsopties.

Stap 4

Keer terug naar het tabblad Beveiliging en voer een ander wachtwoord in voor het supervisorwachtwoord voor de supervisor-gebruiker. Deze actie verzekert bovendien tegen onopzettelijke of foutieve wijzigingen in de instellingen van het computersysteem.

Stap 5

Selecteer het item Save and exit setup om het BIOS-programma te sluiten terwijl de wijzigingen in de parameters worden opgeslagen en klik op de knop Ja in het geopende aanvraagvenster.

Stap 6

Gebruik de volgende aanvullende programma's van derden om een opstartwachtwoord in te stellen:

- Homesoft-toets;

- WinLock;

- NVD-monitor;

- Buitenpost;

- Bureaubladvergrendeling;

- Beperkte toegang;

- Apparaat Vergrendel mij;

- CD aanpassen.

Stap 7

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Uitvoeren" om de coderingssleutel-hash van wachtwoorden te installeren terwijl de geselecteerde sleutel op de lokale computer wordt opgeslagen.

Stap 8

Voer syskey in het veld Openen in en klik op OK om het starten van de service te bevestigen.

Stap 9

Klik op de knop Bijwerken en pas het selectievakje toe op het vak Passwod Startup om de opdracht te starten.

Stap 10

Voer de gewenste wachtwoordwaarde in het bijbehorende veld in en bevestig deze door dezelfde waarde opnieuw in te voeren.

Stap 11

Schakel het selectievakje Opstartsleutel lokaal opslaan onder Door systeem gegenereerd wachtwoord in en klik op OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: