Een Beveiligde USB-flashdrive Formatteren

Inhoudsopgave:

Een Beveiligde USB-flashdrive Formatteren
Een Beveiligde USB-flashdrive Formatteren

Video: Een Beveiligde USB-flashdrive Formatteren

Video: Een Beveiligde USB-flashdrive Formatteren
Video: How to Format USB Flash Drive on Windows 10? 2024, Mei
Anonim

Een flashstation (Flash Drive) is een zeer handige plek om informatie op te slaan. Het neemt niet veel ruimte in beslag. Je kunt hem altijd bij je dragen in je zak of kleine handtas. Het slaat vaak gevoelige informatie op die is beveiligd met een wachtwoord. En wat als de informatie niet langer nodig is en het wachtwoord het verwijderen van de gegevens niet toestaat? Het heeft geen zin om het apparaat weg te gooien.

Een beveiligde USB-flashdrive formatteren
Een beveiligde USB-flashdrive formatteren

Het is nodig

Personal computer, flashstation, AlcorMP-programma

instructies:

Stap 1

Voor een dergelijke situatie is er een eenvoudige manier om een beveiligde flashdrive te formatteren. Om dit te doen, moet u allereerst het AlcorMP-programma op uw computer installeren. Het is vrij gebruikelijk, dus het zal niet moeilijk zijn om het op internet te vinden. Download en installeer dit programma. Probeer te installeren op de lokale systeemschijf van uw computer. Voer het programma uit en steek dan pas de USB-stick in de USB-poort aan de achterkant van de computer. Gebruik geen verlengsnoeren of poort aan de voorkant. Kan problemen hebben.

Stap 2

Als er een bericht verschijnt dat de instellingen zijn voltooid en de USB-stick kan worden verwijderd, volgt u de aanbevelingen en start u het programma opnieuw. Informatie over uw apparaat verschijnt in een van de vensters (er zijn er 16). Klik op "Setup (S)" om de instellingen in te voeren. Het programma vraagt om een wachtwoord. Vul niets in, klik gewoon op "Ok". In het item "Flesh Type" ziet u de fabrikant en gegevens van de flashgeheugenchip. Hier hoeft niets veranderd te worden. Selecteer in het gedeelte MP Setup hieronder de optie Snelheid optimaliseren om de opname te versnellen. Ga naar het tabblad Modus en selecteer de optie Pure Disk. Configureer de gegevens in het volgende tabblad "Informatie" door het vakje naast "Fix Set" aan te vinken en noteer vervolgens het serienummer van de flashdrive in het SN-item.

Stap 3

Sla het tabblad "BadBlock" over, want daar hoeft niets te worden gewijzigd. Open het laatste tabblad "Overige" en selecteer in het item "Ondersteuning voor andere soorten controllers of niet" het type controller van uw flashstation. Als het niet in de lijst staat, hoeft er niets te worden gecontroleerd. Klik op de knop "Ok". Het formatteren is gestart. Na voltooiing worden de gegevens op de flashdrive groen geschreven. Sluit nu het programma (dit is vereist) en verwijder de USB-stick. Het nieuwe apparaat is nu klaar voor gebruik. Het is dus mogelijk om met elke flashdrive te werken, het belangrijkste is om alle stapsgewijze instructies te volgen.

Aanbevolen: