Hoe Teken Je Een Raster

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Raster
Hoe Teken Je Een Raster

Video: Hoe Teken Je Een Raster

Video: Hoe Teken Je Een Raster
Video: Tekenen voor beginners: DE RASTERMETHODE (stap voor stap tutorial) 2024, April
Anonim

Wanneer u uw eigen lokale netwerk bouwt, moet u rekening houden met veel nuances die van invloed zijn op de werking ervan. Elk lokaal netwerk is uniek en kan op talloze manieren worden geconfigureerd.

Hoe teken je een raster
Hoe teken je een raster

Het is nodig

  • - netwerkkabels;
  • - router;
  • - netwerkhub.

instructies:

Stap 1

Selecteer de netwerkapparatuur die de ruggengraat van uw lokale netwerk zal vormen. Als je geen toegang tot internet nodig hebt, koop dan een netwerkhub of switch. Anders wordt het aanbevolen om een router of router te gebruiken. Tegenwoordig is het zeldzaam om een netwerk te vinden zonder internettoegang, dus koop een router.

Stap 2

Wil je mobiele computers in je netwerk opnemen, kies dan voor apparatuur met ondersteuning voor wifi. Hierdoor blijft de draagbaarheid van netbooks en laptops behouden. Als het aantal LAN-poorten van de router kleiner is dan het aantal vaste computers dat erop moet worden aangesloten, schaf dan een netwerkhub aan.

Stap 3

Bereid het benodigde aantal netwerkkabels van de juiste lengte voor. Gebruik ze om de LAN-poorten van de router te verbinden met vaste computers en een hub. Sluit de overige pc's aan op het laatste apparaat. Schakel alle apparaten in. Voor snelle informatie-uitwisseling tussen computers binnen het netwerk verdient het de voorkeur om statische IP-adressen te gebruiken.

Stap 4

Zo hoeft u niet voortdurend te zoeken naar de gewenste computer in een netwerkomgeving. Open eerst de instellingen van de router door het IP-adres in de browserregel in te voeren. Configureer het WAN-menu om netwerkcomputers van internettoegang te voorzien. Zorg ervoor dat u de DHCP-functie uitschakelt.

Stap 5

Ga naar het Wi-Fi-menu en maak een draadloze hotspot aan. Selecteer het type radio 802.11 b / g / n (gemengd) om meer mobiele computers verbinding te laten maken met het wifi-netwerk. Configureer nu uw computerinstellingen.

Stap 6

Open de lijst met netwerkadapters en ga naar TCP/IP-eigenschappen. Selecteer "Gebruik het volgende IP-adres". Voer de waarde in. Vervang bij het instellen van statische IP-adressen voor andere pc's alleen het vierde cijfer. Sla uw computerinstellingen op.

Aanbevolen: