Een Vectorafbeelding Maken Van Een Rasterafbeelding Raster

Inhoudsopgave:

Een Vectorafbeelding Maken Van Een Rasterafbeelding Raster
Een Vectorafbeelding Maken Van Een Rasterafbeelding Raster

Video: Een Vectorafbeelding Maken Van Een Rasterafbeelding Raster

Video: Een Vectorafbeelding Maken Van Een Rasterafbeelding Raster
Video: Afbeelding omzetten naar vectoren - Illustrator 2024, April
Anonim

Het proces waarbij een rasterafbeelding wordt omgezet in een vectorafbeelding wordt overtrekken genoemd. Het traceerresultaat van elke bitmap hangt af van de kwaliteit van de laatste. Deze techniek wordt meestal gebruikt voor afbeeldingen met extreem duidelijke contouren en effen kleuren. Soms wordt overtrekken gebruikt bij het nabootsen van een schilderij op basis van een gewone foto.

Een vectorafbeelding maken van een rasterafbeelding raster
Een vectorafbeelding maken van een rasterafbeelding raster

Het is nodig

  • - een computer
  • - Adobe Illustrator-programma

instructies:

Stap 1

In Adobe Illustrator wordt traceren uitgevoerd met behulp van de commando's: Menu - Object - Live Trace. In dit geval kunnen de opties voor het uitvoeren van vectorisatie verschillen. Om de parameters te kunnen aanpassen, voert u het commando Object - Live Trace - Parameters uit.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster een overtrekstijl uit de lijst of maak zelf de instellingen. Merk op dat de stijl 6 kleuren geschikt is voor het overtrekken van eenvoudige illustraties of gekleurde emblemen. De indicator "16 kleuren" is gericht op vectorisering van complexe illustraties.

Stap 3

Gebruik de parameter "Hoge kwaliteit foto" bij het vectoriseren van een foto met een hoge mate van detail, "Lage kwaliteit foto" - bij het overtrekken van een foto waar reproductie van details ongewenst is. Als u wilt dat het eindresultaat een foto in grijstinten krijgt, vink dan het vakje "Grijstinten" aan.

Stap 4

Om een zwart-wit contourafbeelding te traceren, doet u het volgende: Commando Object - Live Trace - Traceringsopties. Vink het vakje in het voorbeeldvenster aan om het huidige proces te bekijken.

Stap 5

Aangezien de afbeelding zwart-wit is, selecteert u de technische tekenstijl. Merk op dat de tekening onmiddellijk veranderde. De kleurmodus is Zwart-wit. Besteed aandacht aan de parameter "Isogelia", die verantwoordelijk is voor de mate van detail. Hoe hoger de waarde, hoe meer rekening wordt gehouden met de kleinste details bij het routeren.

Stap 6

Elke pixelwaarde die kleiner is dan de waarde die is opgegeven in het veld "Minimumgebied", wordt tijdens vectorisering weggegooid en als ruis waargenomen. Om bijvoorbeeld rekening te houden met kleine punten in de afbeelding, moet u deze waarde terugbrengen naar 2 pixels. Nadat u alle parameters hebt ingesteld, klikt u op de knop "Trace".

Stap 7

Bij het overtrekken van een kleurenafbeelding met scherpe contouren en effen kleuren, selecteert u de stijl 16 kleuren. Als niet met alle kleuren rekening wordt gehouden, verhoogt u de waarde voor Maximumkleuren en verhoogt u de waarde voor Minimumgebied iets om digitale ruis te elimineren. Klik op de knop "Traceren".

Stap 8

Als u een foto van hoge kwaliteit wilt maken met behulp van de schilderkunstige techniek, klikt u op: Object - Snel traceren - Traceringsopties. Selecteer een stijl en begin met traceren.

Aanbevolen: