Een Wifi-netwerk Bouwen

Inhoudsopgave:

Een Wifi-netwerk Bouwen
Een Wifi-netwerk Bouwen

Video: Een Wifi-netwerk Bouwen

Video: Een Wifi-netwerk Bouwen
Video: Hoe installeer je Wifi wel goed? 2024, Mei
Anonim

Om uw draadloze thuisnetwerk in te stellen, moet u een speciale router (router) gebruiken. Met dit apparaat kunnen meerdere laptops en vaste computers tegelijk met internet worden verbonden.

Een wifi-netwerk bouwen
Een wifi-netwerk bouwen

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

Selecteer een wifi-router. Dit apparaat moet werken met het type radiosignaal dat u wilt (802.11 b, n of g). Besteed aandacht aan de soorten beveiliging die door de geselecteerde netwerkapparatuur worden ondersteund. Sluit het apparaat aan op het lichtnet en schakel het in.

Stap 2

Sluit nu de door uw ISP geleverde netwerkkabel aan op de WAN (internet) connector. Sluit een van de laptops of desktopcomputers aan op de LAN-poort van de router. Gebruik hiervoor de netwerkkabel die bij het apparaat is geleverd.

Stap 3

Start een webbrowser op de apparatuur die is aangesloten op de Wi-Fi-router. Voer een waarde in voor het IP-adres van de router en druk op de Enter-toets. Direct nadat u de webinterface van het netwerkapparaat hebt geopend, opent u het WAN-menu. Ga naar het instellen van uw internetverbinding. Om dit te doen, schakelt u het dynamische IP-adres in of uit, voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in, specificeert u het type gegevensoverdracht dat door uw ISP wordt ondersteund. Sla uw internetverbindingsinstellingen op.

Stap 4

Ga naar het menu Draadloos of Wi-Fi. Selecteer de waarden van de items in dit menu zodat ze overeenkomen met de parameters van de draadloze adapters van notebooks. Stel een wachtwoord in dat sterk genoeg is voor uw draadloze netwerk. Sla de instellingen voor dit menu op.

Stap 5

Open nu het geavanceerde instellingenmenu. Schakel NAT- en Firewall-functies in als u dit niet deed bij het instellen van uw internetverbinding. Start de wifi-router opnieuw op om de instellingen toe te passen. Wacht tot dit apparaat volledig is geladen en is verbonden met de server van de provider.

Stap 6

Zet nu uw laptop aan en begin met zoeken naar draadloze netwerken. Maak verbinding met de hotspot die u onlangs hebt gemaakt. Controleer de internetverbinding van uw laptop. Het wordt aanbevolen om stationaire computers aan te sluiten op de LAN-poorten van de router.

Aanbevolen: