Hoe De Updateserver Te Configureren

Inhoudsopgave:

Hoe De Updateserver Te Configureren
Hoe De Updateserver Te Configureren

Video: Hoe De Updateserver Te Configureren

Video: Hoe De Updateserver Te Configureren
Video: How To Update Your Minecraft Server (Works With Any Version) 2024, Mei
Anonim

In veel organisaties is internet verbonden met slechts een of twee computers en hebben de overige computers in het netwerk geen toegang tot internet. Sommige programma's moeten echter van tijd tot tijd updates downloaden. Een van deze programma's is Kaspersky Anti-Virus. Als het programma niet minstens één keer per week van nieuwe databases wordt voorzien, verliest het zijn relevantie en neemt de efficiëntie van het werk aanzienlijk af. De uitweg uit deze situatie is het configureren van een gemeenschappelijke updateserver voor het netwerk.

Hoe de updateserver te configureren
Hoe de updateserver te configureren

Het is nodig

  • - het internet;
  • - een computer.

instructies:

Stap 1

Selecteer de computer die als updateserver zal fungeren. Het kan elke computer zijn, zelfs een die geen toegang heeft tot internet. Het belangrijkste is dat het altijd online is en beschikbaar is voor andere computers. U kunt er ook elk Windows-besturingssysteem op gebruiken.

Stap 2

Open op een computer met internettoegang het programma Kaspersky Anti-Virus en selecteer het item "Instellingen". Ga naar het tabblad Update - het is gemarkeerd met een miniatuurbol. Deze kolom is verantwoordelijk voor alle updates die in het programma plaatsvinden. U moet enkele instellingen maken om de updateserver in volwaardige modus te laten werken.

Stap 3

Vink het vakje aan naast "Updates kopiëren naar map" en specificeer de map op de updateserver, nadat u er eerder toegang toe hebt geopend. Als dezelfde computer als updateserver fungeert, selecteert u een map en opent u de toegang ertoe via het netwerk. Dat wil zeggen dat u een gedeelde map hebt van waaruit elke computer die het lokale netwerk gebruikt updates kan downloaden zonder internet te gebruiken.

Stap 4

Voer Kaspersky Anti-Virus uit op de computer die updates nodig heeft. Ga naar de update-opties, maar klik deze keer op de knop "Bron bijwerken". In het venster dat verschijnt, schakelt u het item "Kaspersky Lab updateservers" uit en klikt u op de knop "Toevoegen" bovenaan het venster. Geef de netwerkmap op de updateserver op, dat wil zeggen de map waarin alle antivirussoftware-updates worden opgeslagen en klik op "OK".

Stap 5

Test uw wijzigingen door Kaspersky Anti-Virus via het netwerk bij te werken. Houd het tijdig bijwerken van de databases van een computer met internetverbinding in de gaten, evenals het kopiëren van de databases naar de netwerkupdatemap. Probeer de handtekeningdatabases ongeveer twee keer per week bij te werken om computers te allen tijde veilig te houden.

Aanbevolen: