Hoe De Ingebouwde Modem Op Een Laptop Te Configureren

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingebouwde Modem Op Een Laptop Te Configureren
Hoe De Ingebouwde Modem Op Een Laptop Te Configureren

Video: Hoe De Ingebouwde Modem Op Een Laptop Te Configureren

Video: Hoe De Ingebouwde Modem Op Een Laptop Te Configureren
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat een computer of laptop een soort van apparatuur heeft die gewoon is aangesloten, maar de stuurprogramma's zijn er niet op geïnstalleerd en de benodigde instellingen worden niet gemaakt. Dit geldt met name voor modems met een vooraf geïnstalleerd besturingssysteem.

Hoe de ingebouwde modem op een laptop te configureren
Hoe de ingebouwde modem op een laptop te configureren

instructies:

Stap 1

Controleer of uw modem in de lijst met apparaten staat die zichtbaar zijn voor het systeem. Ga hiervoor naar "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op de ruimte zonder pictogrammen, selecteer "Eigenschappen". U ziet een klein venster met verschillende tabbladen, selecteer "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer".

Stap 2

In de lijst met apparatuur die je hebt die verschijnt, kijk of daar een modem is. Mocht je het daar niet vinden. Dit betekent dat er simpelweg geen stuurprogramma's op zijn geïnstalleerd.

Stap 3

Plaats de moederbord- of modemsoftwareschijf (indien apart verkrijgbaar) in de drive. Open het "Configuratiescherm", selecteer het menu-item "Hardware-installatie". Zoek in het geopende venster naar apparaten die op de computer zijn aangesloten. Daarna geeft de wizard Hardware toevoegen u een lijst met de gevonden hardware. Selecteer daarin je ingebouwde modem, klik op "Software installeren".

Stap 4

Selecteer de installatie vanaf de opgegeven locatie en gebruik vervolgens de knop "Bladeren" om het pad naar de schijf met de stuurprogramma's op te geven. Installeer de software, start uw computer opnieuw op en controleer op hardware in Apparaatbeheer. Houd er rekening mee dat sommige modemmodellen de installatie van speciale programma's vereisen voor hun verdere configuratie. Het is het beste om aanvullende informatie op internet specifiek over uw apparaat te lezen.

Stap 5

Als u de software niet op de interne modem kunt installeren met behulp van de driverschijf, probeer dan de hardware via internet te installeren. Om dit te doen, voert u de wizard Hardware toevoegen uit, laat u deze verbinding maken met het netwerk en zoekt en installeert u automatisch het stuurprogramma op uw hardware. Controleer daarna ook of het interne modem wordt weergegeven in de managerlijst.

Stap 6

Als je nog steeds problemen hebt met het installeren van software op je interne modem, neem dan contact op met de technische ondersteuning, het kan gewoon defect zijn.

Aanbevolen: