Hoe De Modem In Routermodus Te Configureren

Inhoudsopgave:

Hoe De Modem In Routermodus Te Configureren
Hoe De Modem In Routermodus Te Configureren

Video: Hoe De Modem In Routermodus Te Configureren

Video: Hoe De Modem In Routermodus Te Configureren
Video: Eigen Router Gebruiken? | Zeg DOEI tegen de router van je provider! 2024, April
Anonim

ADSL-modem kan worden geconfigureerd als router (router) of bridge. In Bridge-modus fungeert de modem als een adapter tussen de netwerkadapter van de computer en de telefoonlijn - in dit geval worden alle netwerkverbindingen op de computer geconfigureerd. In routermodus is een ADSL-modem een miniserver die netwerkdiensten levert aan een computer. Deze modus is de veiligste en heeft in de meeste gevallen de voorkeur.

Hoe de modem in routermodus te configureren
Hoe de modem in routermodus te configureren

Het is nodig

Computer, netwerkadapter, splitter, modem, ethernetkabel, ADSL-kabel, voedingsadapter, installatie-cd met stuurprogramma's

instructies:

Stap 1

Voordat u de modem in de modus zet, moet u deze aansluiten op een computer en een telefoonlijn. Sluit hiervoor een telefoonlijn aan op de "Lijn"-connector van de splitter en een telefoontoestel op de "Telefoon"-connector. Sluit het ADSL-modem met een ADSL-kabel aan op de "Modem"-connector van de splitter. Sluit het ADSL-modem via een adapter aan op een stroombron. Als de splitter correct is aangesloten, moet de "ADSL"-indicator op de modem knipperen. Sluit vervolgens de Ethernet-connector van de modem met een Ethernet-kabel aan op de netwerkadapter van uw computer. Het "LAN"-lampje op het ADSL-modem moet branden.

Stap 2

Vervolgens moet u het IP configureren. Selecteer in het menu Start Instellingen en vervolgens Netwerkverbindingen => LAN-verbinding. Klik vervolgens op "Eigenschappen". Vink op het tabblad Algemeen Internet Protocol (TCP / IP) aan. Klik op "Eigenschappen => Automatisch een IP-adres verkrijgen". Bevestig de geselecteerde instellingen door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Stel uw router in. Open hiervoor een WEB-browser en typ 192.168.1.1 of 192.168.1.2 in de adresbalk, afhankelijk van het modemmodel. Voer op de autorisatiepagina die wordt geopend in de velden "Inloggen" en "Wachtwoord" respectievelijk "admin" en "admin" in. Raadpleeg de documentatie die u bij uw modem hebt ontvangen voor de exacte details.

Stap 4

Na autorisatie moet u een internetverbinding maken met een gebruikersnaam en wachtwoord die u van uw internetprovider heeft gekregen. Zoek de items in de modeminstellingen die de velden "Gebruikersnaam" en "Wachtwoord / Gebruikerspas" bevatten en voer de waarden in die van de provider zijn ontvangen.

Stap 5

Zoek in het instellingenmenu de items die het type verbinding definiëren en de waarden "VPI / VCI", "Encapsulation". Selecteer het verbindingstype "PPPoE" of "PPPoE over Ethernet", de waarden voor "VCI / VPI" en "Encapsulation", laat de standaardwaarden staan of kies degene die door de provider worden aangeboden. Start uw modem opnieuw op.

Aanbevolen: