Een Modem Configureren In Routermodus

Inhoudsopgave:

Een Modem Configureren In Routermodus
Een Modem Configureren In Routermodus

Video: Een Modem Configureren In Routermodus

Video: Een Modem Configureren In Routermodus
Video: 2. Het installeren van TP-Link router als access point (bridge modus) 2024, Mei
Anonim

Als de door u gekozen provider DSL-internetdiensten levert, heeft u een geschikte modem nodig. Als u meerdere computers op dit apparaat moet aansluiten, kunt u een modem met meerdere poorten of een netwerkhub gebruiken.

Een modem configureren in routermodus
Een modem configureren in routermodus

Het is nodig

DSL-modem

instructies:

Stap 1

Als je al een DSL-modem met één poort hebt, koop dan een apparaat waarmee je meerdere computers op de modem kunt aansluiten. In deze situatie kunt u rondkomen met een hub die niet over de mogelijkheid beschikt om poorten te configureren. Sluit de LAN-poort van de hub met een netwerkkabel aan op de Ethernet (LAN)-poort van de modem.

Stap 2

Sluit nu de DSL-connector van het modem via de splitter aan op de telefoonkabel. Sluit alle computers aan op LAN-poorten op de netwerkhub. Schakel een van de geselecteerde pc's in.

Stap 3

Start een internetbrowser en ga naar de webinterface van de DSL-modeminstellingen door het IP-adres in de adresbalk in te voeren. Open het WAN-menu. Selecteer het type gegevensoverdrachtprotocol dat door uw ISP wordt ondersteund. Geef de optie op voor het verkrijgen van een IP-adres (dynamisch of statisch IP). Voer de vereiste informatie in om autorisatie op de server te verkrijgen.

Stap 4

Sla uw instellingen op en start uw DSL-modem opnieuw op. Open nu het geavanceerde netwerk (LAN) instellingenmenu. Activeer NAT- en DHCP-functies. Ze zijn nodig om automatisch IP-adressen aan computers te verstrekken en om ze toegang te geven tot bepaalde internetbronnen. Herhaal de procedure om uw DSL-modem opnieuw op te starten.

Stap 5

Open de lijst met netwerkverbindingen. Ga naar de netwerkkaart die op de hub is aangesloten configureren. Selecteer de eigenschappen van het TCP/IP-protocol. Vink de vakjes aan naast Automatisch een IP-adres verkrijgen en DNS-serveradres automatisch verkrijgen. Sla de instellingen van de netwerkadapter op.

Stap 6

Voer een vergelijkbare procedure uit door de parameters van de netwerkkaarten van andere computers te wijzigen. Open de webinterface van de modem en klik op de knop Verbinden. Zorg ervoor dat internettoegang beschikbaar is op alle computers die zijn aangesloten op de netwerkhub.

Aanbevolen: