Een Lokaal Netwerk Configureren Via Een Switch

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Configureren Via Een Switch
Een Lokaal Netwerk Configureren Via Een Switch

Video: Een Lokaal Netwerk Configureren Via Een Switch

Video: Een Lokaal Netwerk Configureren Via Een Switch
Video: Hoe stel je de tijd in op een netwerk switch (NETGEAR Tu0026T: Switch Configuratie) 2023, Maart
Anonim

Sommige gebruikers hebben de neiging om al hun computers en laptops te verenigen in een enkel lokaal netwerk. Meestal wordt dit gedaan om internettoegang vanaf alle bovenstaande apparaten te configureren.

Een lokaal netwerk configureren via een switch
Een lokaal netwerk configureren via een switch

Het is nodig

  • - schakelaar;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Als u de verbinding van drie of meer computers op één internetlijn moet configureren, gebruikt u een netwerkhub (switch). Schaf dit apparaat en een extra netwerkkaart aan.

Stap 2

Sluit de netwerkadapter aan op een computer die is aangesloten op de internetlijn. Installeer de driver voor deze hardware. Stel uw internetverbinding in volgens de aanbevelingen van uw ISP.

Stap 3

Sluit de tweede netwerkkaart van deze computer en de netwerkadapters van andere computers aan op de voorgeïnstalleerde netwerkhub. Als je een niet-configureerbare switch gebruikt, en dit is heel redelijk, omdat je de poorten niet hoeft te configureren, dan zijn de nummers van de LAN-kanalen niet van belang.

Stap 4

Open de instellingen van de tweede netwerkkaart van de hostcomputer. Noteer in de eigenschappen van het Internet Protocol TCP / IPv4 het permanente (statische) IP-adres 101.101.101.1. Ga naar eigenschappen internet verbinding. Open het tabblad "Toegang". Sta alle computers op het lokale netwerk toe deze internetverbinding te gebruiken. Selecteer het lokale netwerk dat wordt gevormd door de netwerkhub.

Stap 5

Open de netwerkadapterinstellingen van een andere computer. Navigeer naar TCP / IPv4-opties. Voer de volgende waarden in voor belangrijke items van dit menu: - 101.101.101.2 - IP-adres;

- 255.0.0.0. - Subnetmasker (door het systeem bepaald);

- 101.101.101.1 - De hoofdgateway;

- 101.101.101.1 - Preferred DNS Server Sla de instellingen van dit menu op.

Stap 6

Configureer de instellingen voor de netwerkadapters van andere computers op dezelfde manier als in de vorige stap, waarbij u telkens het laatste segment van het veld "IP-adres" vervangt. Maak opnieuw verbinding met internet op de hostcomputer. Zorg ervoor dat internettoegang beschikbaar is op alle andere apparaten.

Populair per onderwerp