Een Netwerk Configureren Via Een Switch

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Configureren Via Een Switch
Een Netwerk Configureren Via Een Switch

Video: Een Netwerk Configureren Via Een Switch

Video: Hoe stel je de tijd in op een netwerk switch (NETGEAR Tu0026T: Switch Configuratie) 2022, December
Anonim

Er zijn verschillende nuances waarmee u rekening moet houden bij het bouwen van uw eigen lokale netwerk. Als u netwerkcomputers met internet wilt verbinden, heeft u natuurlijk extra apparatuur nodig.

Een netwerk configureren via een switch
Een netwerk configureren via een switch

Het is nodig

  • - schakelaar;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Koop een netwerkhub (switch). Deze apparatuur is nodig om alle computers in één netwerk te verenigen. Bedenk dat er ook laptops op aangesloten kunnen worden. Kies nu een computer die krachtig genoeg is om met internet te worden verbonden. Koop een netwerkkaart en installeer deze op de geselecteerde pc.

Stap 2

Installeer de drivers voor deze netwerkkaart. Sluit nu alle computers en andere apparaten aan op de netwerkhub. Sluit deze apparatuur aan op het lichtnet. Toegang tot internet vanaf de pc die u hebt gekozen om de functies van de router uit te voeren.

Stap 3

Stel uw internetverbinding in door een nieuwe verbinding te maken en de vereiste informatie in te voeren. Zorg ervoor dat u de prestaties ervan controleert. Open nu het menu met de lijst met actieve netwerken van deze computer. Ga naar de eigenschappen van de netwerkadapter die op de switch is aangesloten. Open de instellingen voor TCP / IP-internetprotocol.

Stap 4

Activeer de functie "Gebruik het volgende IP-adres". Stel het statische (permanente) IP-adres in op 101.124.124.1. Sla de instellingen voor dit menu op. Open de eigenschappen van uw internetverbinding en ga naar het tabblad "Toegang". Zoek en activeer een functie waarmee andere netwerkgebruikers deze internetverbinding kunnen gebruiken.

Stap 5

In dit stadium is de configuratie van de eerste pc voltooid. Open nu de eigenschappen van de netwerkadapters van de rest van de computers. In dit geval hebben we het over de netwerkkaarten die op de hub zijn aangesloten. Configureer het TCP/IP-protocol als volgt:

- 101.124.124.X - IP-adres

- 255.0.0.0 - Subnetmasker

- 101.124.124.1 - De hoofdgateway

- 101.124.124.1 - DNS-servers.

Houd er rekening mee dat de X-parameter groter dan één moet zijn, maar kleiner dan 250. Sla de instellingen op en start alle computers opnieuw op. Zorg ervoor dat de eerste pc een actieve internetverbinding heeft.

Populair per onderwerp