Hoe Een Server Thuis Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Server Thuis Te Plaatsen
Hoe Een Server Thuis Te Plaatsen

Video: Hoe Een Server Thuis Te Plaatsen

Video: Hoe Een Server Thuis Te Plaatsen
Video: I Built a Home Server Rack! (And How You Can Too) 2024, Mei
Anonim

Thuisservers verbinden computers op een specifiek lokaal netwerk met internet. Een router of een van de opgegeven computers kan als server worden gebruikt.

Hoe een server thuis te plaatsen
Hoe een server thuis te plaatsen

Het is nodig

  • - netwerkkabels;
  • - router.

instructies:

Stap 1

Om netwerkstoringen te voorkomen en een snelle communicatie van hoge kwaliteit tussen computers te garanderen, wordt het gebruik van een router aanbevolen. Koop deze apparatuur. Let bij het kiezen van een netwerkapparaat op de volgende twee parameters: de aanwezigheid van het benodigde aantal LAN-connectoren en het type internetverbindingskanaal.

Stap 2

Sluit de router aan op het lichtnet door het apparaat op de gewenste plek te plaatsen. Bij intensief gebruik kan deze apparatuur erg heet worden, plaats de router daarom niet in de buurt van een verwarmingstoestel. Sluit alle benodigde computers aan op de LAN-kanalen van het netwerkapparaat. Gebruik hiervoor een twisted pair-kabel (RJ-45-netwerkkabels).

Stap 3

Schakel het apparaat in en zorg ervoor dat er automatisch een nieuwe netwerkverbinding is gemaakt voor al uw computers. Nu moet u uw router configureren om serverfuncties uit te voeren. Sluit de ISP-kabel aan op de internetaansluiting (WAN) van het apparaat.

Stap 4

Start een webbrowser op een computer die is aangesloten op de router en voer het IP-adres van dit toestel in. Druk op Enter en wacht tot de interface voor netwerkapparatuurinstellingen wordt geopend. Ga naar Internet Setup of WAN-menu.

Stap 5

Wijzig de parameters van de gewenste items in dit menu. Meestal zijn een gebruikersnaam, wachtwoord en internettoegangspunt vereist. Controleer of de DHCP- en NAT-functies actief zijn. Sla de nieuwe parameters van de router op door op de bijbehorende toets te drukken. Als het apparaat niet automatisch opnieuw opstart, koppel het dan 20-30 seconden los van het lichtnet.

Stap 6

Open de routerinterface opnieuw en ga naar het menu Status. Controleer de verbinding met de server van de provider. Zorg ervoor dat internettoegang beschikbaar is op alle aangesloten computers.

Aanbevolen: