Hoe Kies Je Een 3D-printer Voor Thuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een 3D-printer Voor Thuis?
Hoe Kies Je Een 3D-printer Voor Thuis?

Video: Hoe Kies Je Een 3D-printer Voor Thuis?

Video: Hoe Kies Je Een 3D-printer Voor Thuis?
Video: Hoe maak je een gebouw met een 3D-betonprinter? | Doen Ze Dat Zo? 2024, Mei
Anonim

3D-modellering is een spannend en zeer nuttig proces voor zelfontwikkeling. Maar tot nu toe zijn de meeste apparaten waarmee je deze hobby kunt uitoefenen erg duur. Is het mogelijk om een goedkope en nauwkeurige 3D-printer voor uw huis te kiezen?

Hoe kies je een 3D-printer voor je huis?
Hoe kies je een 3D-printer voor je huis?

Bedenk eerst waarom je een apparaat zoals een 3D-printer nodig hebt. Als je gewoon wilt proberen om 3D-modellen te maken (sleutelhangers, klein speelgoed, souvenirs), je kinderen de kans wilt geven om deze hobby uit te proberen, dan is de goedkoopste 3D-printer of 3D-pen zeker jouw keuze. Anders is het de moeite waard om een duurdere aankoop te overwegen, die een acceptabele nauwkeurigheid van de gietstukken oplevert.

Printernauwkeurigheid en afdruktijden van modellen

Het is duidelijk dat hoe hoger de nauwkeurigheid van afdrukmodellen (aangegeven in nanometers), hoe hoger de kwaliteit van het afgedrukte item zal zijn. Maar tegelijkertijd groeit ook de prijs van het toestel. Hier moet u een balans vinden tussen prijs en dit kenmerk, om niet te veel te betalen, maar tegelijkertijd een printer te krijgen die u zal verrassen met de resultaten van zijn werk.

Onthoud ook dat hoe hoger de nauwkeurigheid, hoe langzamer het 3D-model zal worden geproduceerd.

Plastic

Een ander belangrijk criterium bij het kiezen van een 3D-printer is het materiaal waarmee modellen worden gemaakt. Het doel van de aanschaf van een printer wordt dus bepaald door de noodzaak om het plastic te kiezen waarmee het apparaat werkt. Als je wilt experimenteren met materialen, koop dan een printer die de mogelijkheid heeft om met verschillende kunststoffen te printen (let op: voor het printen met ABS-kunststof heb je een verwarmde tafel nodig, die niet in elk 3D-printermodel beschikbaar is, zelfs als dit wordt vermeld universeel zijn).

Als u al bezig bent met modelleren en u een 3D-printer nodig heeft voor uw hobby, moet u de eigenaardigheden van handmatige verwerking van 3D-modellen na productie onthouden.

Het kan ook een interessant model van de printer zijn, die het mogelijk maakt om tegelijkertijd met twee kunststoffen te printen (het kan tweekleurendruk worden genoemd). Dergelijke printers maken het mogelijk om complexere en interessantere modellen te maken.

Grootte van de werkkamer

De relatie tussen de grootte van de werkkamer en de prijs van een 3D-printer is direct. Maar heb je een grote werkkamer nodig als je gewoon 3D-printen wilt leren of kleine souvenirs wilt maken voor jezelf en je vrienden? Trouwens, veel modellen kunnen stuk voor stuk worden afgedrukt en vervolgens aan elkaar worden gelijmd.

Software

Het voordeel van een printer voor thuisgebruik is het gemak waarmee de printer kan worden aangesloten en beheerd met behulp van speciale software.

Garantie

Nou, alles is hier duidelijk - hoe langer de garantieperiode, hoe beter.

Aanbevolen: