Hoe Maak Je Een Niet-geïdentificeerd Netwerk Thuis

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Niet-geïdentificeerd Netwerk Thuis
Hoe Maak Je Een Niet-geïdentificeerd Netwerk Thuis

Video: Hoe Maak Je Een Niet-geïdentificeerd Netwerk Thuis

Video: W10-0024 Netwerk opnieuw instellen in Windows 10 2022, November
Anonim

Problemen met de definitie van een netwerk als "niet-geïdentificeerd netwerk" die zich voordoen voor gebruikers van Windows versie 7, leiden tot het onvermogen om de benodigde bestanden en mappen te delen. De oplossing voor dit probleem wordt uitgevoerd door standaardmiddelen van het besturingssysteem zelf.

Hoe maak je een niet-geïdentificeerd netwerk thuis
Hoe maak je een niet-geïdentificeerd netwerk thuis

instructies:

Stap 1

Open het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en open het contextmenu van het element "Computer" door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en zorg ervoor dat dezelfde naam in de regel "Werkgroep" van het gedeelte "Computernaam" van alle computers in het netwerk staat. Gebruik indien nodig de link "Parameters wijzigen" en voer de gewenste naam in.

Stap 2

Keer terug naar het hoofdmenu Start op uw primaire computer en ga naar Configuratiescherm. Vouw de link "Netwerk en internet" uit en vouw het knooppunt "Netwerkcentrum" uit. Roep het contextmenu van het element "Local Area Connection" op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 3

Ga naar het tabblad Netwerken van het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer het onderdeel Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4) in het gedeelte Geselecteerde onderdelen worden gebruikt door deze verbinding. Klik op de knop "Eigenschappen" en schakel het selectievakje in de regel "Gebruik het volgende IP-adres" in het volgende dialoogvenster in. Typ 192.168.137.1 voor IP-adres en voer 255.255.255.0 in voor Subnetmasker.

Stap 4

Herhaal alle bovenstaande stappen op de tweede computer, maar typ 192.168.137.2 in de regel "IP-adres". Zoek de waarde van de standaardgateway voor deze computer en kopieer deze naar het overeenkomstige veld van de hoofdcomputer op het netwerk. Bevestig het opslaan van de gemaakte wijzigingen door op OK te klikken op de hoofdcomputer en laat de regels "Subnetmasker" en "Standaardgateway" ongewijzigd op de tweede computer. Typ 192.168.137.1 in de regel "Voorkeurs-DNS-server" en schakel het selectievakje in het vak "Gebruik de volgende DNS-serveradressen" in. Bevestig de aangebrachte wijzigingen door op OK te klikken en start beide computers opnieuw op. Met deze actie wordt het niet-geïdentificeerde openbare netwerk gewijzigd in uw thuisnetwerk.

Populair per onderwerp