Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan
Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan

Video: How to Create a Wireless Network at Home 2022, December
Anonim

Er zijn twee manieren om meerdere thuiscomputers met internet te verbinden. In het eerste geval moet u het vereiste aantal contracten met de provider afsluiten en in het tweede geval moet u speciale apparatuur aanschaffen, installeren en configureren.

Hoe maak je thuis een draadloos netwerk aan
Hoe maak je thuis een draadloos netwerk aan

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Selecteer een wifi-router. Let op de aanwezigheid van de connector die je nodig hebt om de kabel van de provider aan te sluiten. Als u een telefoonlijn gebruikt, heeft u een DSL-router nodig. Om verbinding te maken via een speciaal kanaal, hebt u een internet- of WAN-connector nodig.

Stap 2

Bekijk de documentatie die bij uw mobiele computers is geleverd. Controleer met welke typen draadloze netwerken deze apparaten werken. Selecteer een wifi-router op basis van de ontvangen informatie.

Stap 3

Installeer de apparatuur op de gewenste locatie. Sluit de internetkabel aan op een geschikte poort. Ondanks de identiteit van de LAN- en WAN-connectoren, moet u de netwerkkabel op de tweede aansluiten.

Stap 4

Schakel de mobiele computer in van waaruit de router wordt geconfigureerd. Sluit de netwerkkaart aan op de LAN-poort van het apparaat met behulp van een patchkabel met directe krimp. Zet je wifi-router en laptop aan.

Stap 5

Open een webbrowser. Voer het IP-adres van de netwerkapparatuur in en druk op Enter. Wacht even totdat de verbinding met de apparatuur tot stand is gebracht en de interface van de instellingen wordt geopend.

Stap 6

Ga naar het menu Internetinstellingen. Het kan vaak WAN worden genoemd. Stel de parameters in die nodig zijn voor een succesvolle verbinding met de server van de provider. Onthoud dat u het type verbinding correct moet selecteren, uw gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren. Sla de instellingen op door op de bijbehorende knop te klikken.

Stap 7

Open het menu Draadloze instellingen (Wi-Fi). Wijzig de parameters van de router door de gewenste waarden te selecteren. In dit geval moet u uitgaan van de kenmerken van mobiele computers. Het is het beste om een ​​gemengd type radiokanaal te gebruiken om het aantal apparatuur dat met uw router kan werken uit te breiden.

Stap 8

Start het apparaat opnieuw op nadat de configuratie is voltooid. Verbind mobiele computers met Wi-Fi-hotspot.

Populair per onderwerp