Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan
Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan

Video: Hoe Maak Je Thuis Een Draadloos Netwerk Aan
Video: How to Create a Wireless Network at Home 2024, April
Anonim

Er zijn twee manieren om meerdere thuiscomputers met internet te verbinden. In het eerste geval moet u het vereiste aantal contracten met de provider afsluiten en in het tweede geval moet u speciale apparatuur aanschaffen, installeren en configureren.

Hoe maak je thuis een draadloos netwerk aan
Hoe maak je thuis een draadloos netwerk aan

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Selecteer een wifi-router. Let op de aanwezigheid van de connector die je nodig hebt om de kabel van de provider aan te sluiten. Als u een telefoonlijn gebruikt, heeft u een DSL-router nodig. Om verbinding te maken via een speciaal kanaal, hebt u een internet- of WAN-connector nodig.

Stap 2

Bekijk de documentatie die bij uw mobiele computers is geleverd. Controleer met welke typen draadloze netwerken deze apparaten werken. Selecteer een wifi-router op basis van de ontvangen informatie.

Stap 3

Installeer de apparatuur op de gewenste locatie. Sluit de internetkabel aan op een geschikte poort. Ondanks de identiteit van de LAN- en WAN-connectoren, moet u de netwerkkabel op de tweede aansluiten.

Stap 4

Schakel de mobiele computer in van waaruit de router wordt geconfigureerd. Sluit de netwerkkaart aan op de LAN-poort van het apparaat met behulp van een patchkabel met directe krimp. Zet je wifi-router en laptop aan.

Stap 5

Open een webbrowser. Voer het IP-adres van de netwerkapparatuur in en druk op Enter. Wacht even totdat de verbinding met de apparatuur tot stand is gebracht en de interface van de instellingen wordt geopend.

Stap 6

Ga naar het menu Internetinstellingen. Het kan vaak WAN worden genoemd. Stel de parameters in die nodig zijn voor een succesvolle verbinding met de server van de provider. Onthoud dat u het type verbinding correct moet selecteren, uw gebruikersnaam en wachtwoord moet invoeren. Sla de instellingen op door op de bijbehorende knop te klikken.

Stap 7

Open het menu Draadloze instellingen (Wi-Fi). Wijzig de parameters van de router door de gewenste waarden te selecteren. In dit geval moet u uitgaan van de kenmerken van mobiele computers. Het is het beste om een gemengd type radiokanaal te gebruiken om het aantal apparatuur dat met uw router kan werken uit te breiden.

Stap 8

Start het apparaat opnieuw op nadat de configuratie is voltooid. Verbind mobiele computers met Wi-Fi-hotspot.

Aanbevolen: