Hoe Kies Je Een Printer Voor Thuis?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Printer Voor Thuis?
Hoe Kies Je Een Printer Voor Thuis?

Video: Hoe Kies Je Een Printer Voor Thuis?

Video: Hoe Kies Je Een Printer Voor Thuis?
Video: Printers - Kooptips (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Laser, inkjet, zwart-wit, kleur, multifunctioneel - en dit zijn allemaal printers! Maar welke is nu het beste voor in huis? Laten we proberen de functies van afdrukapparaten te begrijpen en te bepalen wat we moeten kopen.

Hoe kies je een printer voor thuis?
Hoe kies je een printer voor thuis?

instructies:

Stap 1

Meestal worden kleureninkjetprinters gekocht voor thuis, die zowel documenten als foto's kunnen afdrukken. Dat is de reden waarom er de meeste van dergelijke modellen in computerwinkels zijn, en hun prijzen zijn betaalbaar voor bijna elke computerbezitter. Vervangende inkjetcartridges zijn goedkoop en kunnen desgewenst worden bijgevuld met speciale inkten, waardoor de afdrukkosten aanzienlijk worden verlaagd. De nadelen van inkjetprinters zijn onder meer een lage afdruksnelheid en vervaging van afgedrukte tekst of afbeeldingen als er vocht binnendringt.

Stap 2

Multifunctionele apparaten (MFP's) die een printer, scanner en kopieerapparaat combineren, zijn ook erg populair. MFP's worden meestal gemaakt op basis van inkjetprinters, waarvan de voor- en nadelen al bekend zijn. Echter, met een klein prijsverschil krijg je naast de printer een scanner en een volwaardige kopieermachine, die geschikt is voor het maken van kopieën in kleine hoeveelheden, wat vaak nodig is. de computer is bezet of uitgeschakeld.

Stap 3

Voor degenen die thuis veel moeten printen, is het het beste om een laserprinter te kopen, waarvan de afdruksnelheid veel hoger zal zijn dan die van een inkjet-analoog, en de kosten van de cartridge zullen de moeite waard zijn met een groot aantal printkopieën. Dit geldt vooral voor degenen die graag boeken drukken. De levensduur van laserprinters is veel langer dan die van inkjetprinters, dus als u eenmaal geld uitgeeft aan de aanschaf van een printer, lost u het afdrukprobleem voor een lange tijd op. Helaas zijn de kosten van kleurenlaserprinters nog steeds hoog en kan niet iedereen het zich veroorloven er een voor thuis te kopen.

Aanbevolen: