Hoe Windows Azure Werkt

Hoe Windows Azure Werkt
Hoe Windows Azure Werkt

Video: Hoe Windows Azure Werkt

Video: Hoe Windows Azure Werkt
Video: Как работает Microsoft Azure? 2024, April
Anonim

Windows Azure is de generieke naam voor het cloudserviceplatform van Microsoft. Het oorspronkelijke doel van dit platform is om een webapplicatie te hosten en te schalen met behulp van de 'cloud'-datacenters van het gigantische bedrijf.

Hoe Windows Azure werkt
Hoe Windows Azure werkt

Om de gezondheid van de Windows Azure-omgeving te behouden, worden 8 grote datacenters over de hele wereld gebruikt. Momenteel worden twee werkmodellen met succes geïmplementeerd: platform as a service (PaaS) en infrastructuur as a service (IaaS). Dit dienstverleningsmodel heeft de volgende voordelen:

- alleen de middelen die daadwerkelijk zijn gebruikt, worden betaald;

- er is een multithreaded structuur van berekeningen;

- er is een abstractie van de infrastructuur.

Het PaaS-model impliceert de huur van een volwaardig platform, dat bestaat uit de volgende elementen: een besturingssysteem, bestandsopslag en applicatiediensten. Deze aanpak verlaagt de ontwikkelaarskosten aanzienlijk. Ze hoeven niet langer hun eigen infrastructuur te creëren en dure apparatuur aan te schaffen.

De manier waarop Windows Azure werkt, is door een virtuele machine afzonderlijk te laten draaien om een specifieke toepassing te testen en te onderhouden. De gebruiker bepaalt zelfstandig de benodigde rekenkracht. Deze parameters kunnen worden gewijzigd als ontwikkelaars meer (minder) virtuele machines nodig hebben.

Ondanks dat dit schema door Microsoft is geïmplementeerd, zijn er meerdere open source besturingssystemen beschikbaar in de Windows Azure-omgeving. Een ontwikkelaar kan een virtuele machine uitvoeren met het volgende vooraf geïnstalleerde besturingssysteem:

- Ubuntu 12;

-CentOS 6;

- OpenSUSE 12;

- SUSE Linux-server 11.

De beveiliging van Windows Azure en vergelijkbare "cloud"-diensten is veel hoger dan die van conventionele hostingproviders. Dit komt door het feit dat gigantische bedrijven het zich kunnen veroorloven om grote fondsen toe te wijzen om de prestaties van datacenters op peil te houden. In juni 2012 onderging het Windows Azure-platform enorme veranderingen. Nu is dit portaal in HTML 5 geschreven en heeft het een groot aantal nieuwe opties.

Aanbevolen: