Hoe Windows XP Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Werkt
Hoe Windows XP Werkt

Video: Hoe Windows XP Werkt

Video: Hoe Windows XP Werkt
Video: Как превратить Windows 10 в Windows XP? 2024, Maart
Anonim

Beginnend met het aanzetten van de computer, denken velen niet na over hoe het besturingssysteem is georganiseerd. Het blijkt dat er tijdens het opstarten een verandering van processen is, die niet allemaal uit deze keten kunnen worden gegooid.

Hoe Windows XP werkt
Hoe Windows XP werkt

Noodzakelijk

Een computer waarop het besturingssysteem Windows XP is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

De werking van het systeem begint met de lancering en het laden van alle componenten. Het hele laadcomplex kan worden onderverdeeld in 4 blokken van processen, waarvan de eerste "Initiële fase van laden" wordt genoemd. Dit is waar de processor overgaat van de normale naar de veilige modus. in eerste instantie moet u de stuurprogramma's downloaden voor alle bestandssystemen die Windows XP ondersteunt (NTFS, FAT16 en FAT32).

Stap 2

Het bestand boot.ini wordt dan gelezen. Als het meerdere regels bevat, verschijnt een menu met het bijbehorende aantal besturingssystemen op het scherm. Dit geldt alleen voor op Windows gebaseerde systemen. Om een specifiek opstarttype te selecteren, drukt de gebruiker op de F8-toets. Deze fase wordt het tweede procesblok "Systeemselectie" genoemd.

Stap 3

Het volgende procesblok heet ijzerdetectie. Hier wordt het bestand ntdetect.com geopend. De belangrijkste functie van deze applicatie is het detecteren van de geïnstalleerde hardware en het lezen van componenten van de hardwaresleutel (registratietak HKEY_LOCAL_MACHINE). Daarna wordt de hoofdkernel van Windows XP geladen, waarvan de bestanden zich in de System32-directory bevinden.

Stap 4

Dit wordt gevolgd door het downloaden van de stuurprogramma's van alle apparaten die tijdens de installatie in het systeem zijn geregistreerd. Nieuwe apparaten worden gemarkeerd in het register en de installatie van hun software wordt uitgesteld totdat het welkomstscherm verschijnt.

Stap 5

De laatste fase is "Configuratiekeuze". Eerst wordt het bestand smss.exe geopend, dat verantwoordelijk is voor de applet Gebruikersaccounts en de volledige werkinterface. Hetzelfde bestand geeft de opdracht om het bestand win32k.sys te openen, waarvan de belangrijkste taak het starten van het grafische subsysteem is.

Stap 6

De voltooiing van het hele complex van deze operaties is de lancering van het bestand winlogon.exe: er verschijnt een welkomstvenster op het scherm, waar u een account moet selecteren en een wachtwoord (indien aanwezig) moet invoeren.

Aanbevolen: