Hoe Programmablokkering Werkt In Windows 7

Hoe Programmablokkering Werkt In Windows 7
Hoe Programmablokkering Werkt In Windows 7

Video: Hoe Programmablokkering Werkt In Windows 7

Video: Hoe Programmablokkering Werkt In Windows 7
Video: GIGABYTE 100 Series - Windows 7 USB Installation Tool 2024, April
Anonim

Meestal worden programma's automatisch geblokkeerd op pc's wanneer een toepassing iets probeert te doen dat in strijd is met de vastgestelde beveiligingsregels. Deze "politie"-functies worden meestal uitgevoerd door een onafhankelijk programma, en vaker zelfs door een heel complex van programma's. Het besturingssysteem zelf heeft echter een manier om applicatietoepassingen en individuele processen te blokkeren.

Hoe programmablokkering werkt in Windows 7
Hoe programmablokkering werkt in Windows 7

Om selectief de lancering van programma's in het besturingssysteem te blokkeren, worden in de regel twee soorten applicaties gebruikt: antivirus en firewall. Er is geen tool van het eerste type in Windows OS en de functies van de ingebouwde firewall zijn beperkt, daarom wordt het na installatie van het besturingssysteem vaak aangevuld met een anti-malwarecomplex, dat beide soorten blokkers omvat.

Als u echter alleen de toegang van de toepassing tot externe netwerken (lokaal of internet) wilt blokkeren, kan de ingebouwde Windows 7-firewall deze taak gemakkelijk aan. Dit programma heeft verschillende beschermingsniveaus die van toepassing zijn op alle residente programma's, en u kunt ook persoonlijke blokkeringsregels instellen voor individuele toepassingen. Om te voorkomen dat een programma toegang krijgt tot externe netwerken via de ingebouwde firewall van het besturingssysteem, moet u de juiste applet van het Configuratiescherm starten. De eenvoudigste manier om dit te doen is via het zoekveld in het hoofdmenu van Windows - het is voldoende om drie letters "bra" in te voeren en vervolgens de regel "Laat het programma door Windows Firewall lopen" in de lijst met resultaten te selecteren. De applet-interface is heel eenvoudig - u moet de naam van de toepassing in de tabel vinden en het bijbehorende selectievakje aan- of uitvinken.

U kunt ook voorkomen dat de systeemservice wordt gestart via een ander Windows-onderdeel. Het is ook gemakkelijker om het te openen met behulp van het zoekveld in het hoofdmenu - typ er gewoon "slu" in en druk op Enter. Het venster voor het beheren van systeemservices dat wordt geopend, bevat een lange lijst ervan - het bevat zowel actieve als inactieve processen. Elk van hen kan worden uitgeschakeld of ingeschakeld via het contextmenu. Er is ook een item Eigenschappen in dit menu, waarmee u toegang hebt tot een iets grotere set blokkeeropties. Met zijn hulp kunt u bijvoorbeeld in plaats van een volledig verbod de optie "handmatige start" instellen.

Aanbevolen: