Netwerkroutering Instellen

Inhoudsopgave:

Netwerkroutering Instellen
Netwerkroutering Instellen

Video: Netwerkroutering Instellen

Video: Netwerkroutering Instellen
Video: Informatica - Netwerken 2024, Mei
Anonim

Om ervoor te zorgen dat het lokale netwerk dat u hebt gemaakt correct werkt, moet het correct zijn geconfigureerd. Bij het maken van netwerken waarin computers statische IP-adressen gebruiken, moet u een gedetailleerde configuratie van elke specifieke pc uitvoeren.

Netwerkroutering instellen
Netwerkroutering instellen

Het is nodig

router

instructies:

Stap 1

Gebruik een router om een lokaal netwerk te creëren. Met deze apparatuur kunt u meerdere computers en laptops tegelijk met internet verbinden, terwijl u tegelijkertijd voor hun lokale verbinding zorgt. Koop een router en installeer deze op de gewenste locatie. Sluit deze apparatuur aan op het lichtnet.

Stap 2

Sluit desktopcomputers aan op de LAN (Ethernet)-aansluitingen van de router. Sluit hiervoor de ISP-kabel aan op dit apparaat via het internetkanaal (WAN, DSL). Schakel een van de geselecteerde computers in en start uw internetbrowser.

Stap 3

Open het instellingenmenu van de router door het IP-adres in de browserregel in te voeren. Zorg ervoor dat u de velden Login en Password invult. De benodigde gegevens voor toegang vindt u in de handleiding van de netwerkapparatuur.

Stap 4

Open na het openen van de webinterface het WAN-menu. Configureer uw internetverbinding. Als u statische IP-adressen aan computers moet toewijzen, schakelt u de DHCP-functie uit. Zorg ervoor dat u de activiteit van de NAT- en Firewall-functies controleert. Sla de WAN-menu-instellingen op.

Stap 5

Open het menu Routetabel en geef adressen op voor specifieke computers. Dit wordt meestal gedaan om bepaalde computers toegang te geven tot de intranetbronnen van de provider. In dezelfde tabel kunt u elke computer toestaan of weigeren om verbinding te maken met een specifieke site of een andere pc.

Stap 6

Sla de instellingen in dit menu op en start de router opnieuw op. Schakel alle netwerkcomputers in en open hun netwerkadapterinstellingen. Uiteraard moet u de eigenschappen van het TCP/IP-protocol openen. Voer statische IP-adressen in voor uw netwerkcomputers. Geef het IP-adres van de router op door het in te voeren in de velden "Default Gateway" en "Preferred DNS Server". Het is beter om IP-adressen te gebruiken voor computers die overeenkomen met de eerste drie segmenten.

Aanbevolen: