Een Database Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Database Herstellen
Een Database Herstellen

Video: Een Database Herstellen

Video: Een Database Herstellen
Video: Access 2010 - 03 Een database aanmaken (2) 2024, Mei
Anonim

Ervaren beheerders weten uit de eerste hand dat het opslaan en terugzetten van een databaseback-up veel van uw werk zal besparen als gevolg van een onvoorziene storing. Daarom is het kunnen herstellen van een database een essentiële administratieve vaardigheid.

Een database herstellen
Een database herstellen

instructies:

Stap 1

Om een database te herstellen, moet u een back-up hebben met de laatste wijzigingen. Om dit te doen, importeert u na elke nieuwe bewerking of voordat u met uw databasecode experimenteert deze naar uw computer als een archief- of sql-bestand.

Stap 2

Open uw browser. Typ in de adresbalk: localhost. Selecteer Phpmyadmin uit de voorgestelde waarden. Ga naar het Phpmyadmin-paneel. Verwijder eerst de tabellen die door de crash zijn beschadigd. Selecteer hiervoor de naam van de bijbehorende database in de linkerkolom en klik in de lijst met tabellen die wordt geopend op de link onder "Alles markeren". Klik vervolgens op het veld "Met gemarkeerd" en selecteer "Verwijderen" in de lijst die wordt geopend. Bevestig de actie in het pop-upvenster.

Stap 3

Navigeer nu naar de map op uw computer waar de opgeslagen database is opgeslagen. Als u het in sql-indeling hebt opgeslagen, opent u het document en kopieert u de documentcode naar het klembord (Ctrl + A - selecteren, Ctrl + C - kopiëren). Log daarna in op Phpmyadmin, selecteer de database die moet worden hersteld en plak de inhoud (Ctrl + V) in het invoerveld van de query op het tabblad SQL.

Stap 4

Klik op "OK" en na een bepaalde tijd, als de bewerking is gelukt, verschijnt het bericht "SQL-query succesvol voltooid" op de opdrachtregel. Gebeurt dit niet, dan zijn de tabellen te groot en is het beter om deze via het importcommando in de database te laden.

Stap 5

Zip uw sql-bestand met Winrar of 7-Zip. Houd er rekening mee dat de naam van uw bestand het formaat en de compressie moet bevatten (bijvoorbeeld base.sql.zip). Nadat u de naam van het bestand correct heeft geregistreerd, gaat u terug naar Phpmyadmin, selecteert u de gewenste database en gaat u naar het tabblad "Importeren".

Stap 6

Door op "Bestand selecteren" te klikken, gebruikt u de Verkenner om het zojuist gemaakte archief te vinden. Selecteer het, stel de codering in op utf-8. Klik op het vinkje naast de woorden "Sta toe dat het script het importproces verbreekt" en selecteer het SQL-formaat. Klik op de knop "Ok". Als er geen nieuwe fouten zijn, ontvangt u een bericht: "Bestandsimport succesvol voltooid."

Aanbevolen: