Een Back-up Organiseren Organize

Inhoudsopgave:

Een Back-up Organiseren Organize
Een Back-up Organiseren Organize

Video: Een Back-up Organiseren Organize

Video: Een Back-up Organiseren Organize
Video: 4 элемента хорошей стратегии резервного копирования и аварийного восстановления и почему важно тестировать резервные копии 2024, Mei
Anonim

Het maken van een back-up van informatie is een must om belangrijke documenten te beschermen tegen systeemstoringen en schade aan apparatuur. Dit proces kan zowel handmatig als automatisch plaatsvinden.

Een back-up organiseren organize
Een back-up organiseren organize

instructies:

Stap 1

Download het programma voor het organiseren van een back-up van Backup 42 via de link https://www.backup42.zimfer.com/index_ru.html. Installeer de applicatie in de beheerdersmodus. Start uw computer opnieuw op met een gebruikersaccount. Dubbelklik op het programmapictogram in het systeemvak. Selecteer in het eerste tabblad een testtaak en ga met de knop "Volgende" naar het tabblad "Map en bestanden".

Stap 2

Vink in de standaardopties de vakjes aan naast de bestandstypen waarvan u een back-up wilt maken. Op het tabblad "Geavanceerd" kunt u handmatig de benodigde mappen of specifieke bestanden toevoegen. U kunt ook bestanden op netwerkstations archiveren.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Opslag" om de opslaglocatie voor de back-ups op te geven. Standaard wordt de map Back-up gespecificeerd op schijf C: / Het is beter om de map op schijf D: / op te geven voor het opslaan van back-ups. Stel op hetzelfde tabblad de opslagtijd in voor uw reservekopie. Geef een opslagduur op van 90 dagen voor een lokaal archief en onbeperkt voor een netwerkarchief. Het is ook beter om een kopie-opslaglocatie toe te voegen op een computer op het lokale netwerk.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Archiefnaam". Vul de naam van het archief in, je kunt er de volgende variabelen in gebruiken: computernaam, gebruikersnaam, huidige datum en tijd. Op deze manier kunt u de ene back-up van de andere onderscheiden. Stel eventueel een wachtwoord in voor het archief met een kopie.

Stap 5

Stel op het tabblad "Aanvullend" de hulpinstellingen in voor het maken van back-ups. Met de functie voor incrementeel kopiëren kunt u bijvoorbeeld alleen die bestanden kopiëren die zijn gewijzigd sinds de datum van de laatste back-up en nieuwe bestanden. Bij de eerste sessie wordt absoluut alle informatie gekopieerd. Stel de opstartcyclus in, evenals de periode van de gekopieerde bestanden.

Stap 6

Ga naar het tabblad "Planning", stel de frequentie van het opslaan van back-ups in. Het schema kan worden ingesteld voor een week, een maand of voor specifieke data. Dit wordt geselecteerd afhankelijk van de frequentie waarmee met het document wordt gewerkt en het volume van de harde schijf. Het is beter om het maken van de kopie op vrijdag in te stellen.

Aanbevolen: