Een Computer Aanwijzen Als Server

Inhoudsopgave:

Een Computer Aanwijzen Als Server
Een Computer Aanwijzen Als Server

Video: Een Computer Aanwijzen Als Server

Video: Een Computer Aanwijzen Als Server
Video: My New Server Setup | Enterprise Edition 2024, April
Anonim

Bij het aanleggen van lokale netwerken wordt vaak een bepaalde computer als server gebruikt. Deze aanpak maakt het mogelijk om geen router aan te schaffen en de toegang van netwerkcomputers tot externe bronnen tot in detail te controleren.

Een computer aanwijzen als server
Een computer aanwijzen als server

Het is nodig

  • - netwerkhub;
  • - doorverbindkabels.

instructies:

Stap 1

Selecteer een desktop of mobiele computer waarmee andere apparaten toegang krijgen tot internet. Het is beter om een vaste pc te gebruiken, omdat deze altijd aan moet staan. Bovendien moet het geselecteerde apparaat minimaal twee netwerkadapters hebben.

Stap 2

Als u besluit een mobiele computer te gebruiken, koop dan een USB-LAN-adapter waarmee u de patchkabel op de opgegeven poort kunt aansluiten. Installeer dit apparaat en werk de stuurprogramma's ervoor bij.

Stap 3

Sluit een internettoegangskabel aan op een van de netwerkkaarten. Open de lijst met actieve verbindingen. Maak een verbinding met de server van de provider. Laat u in dit geval leiden door de aanbevelingen van de specialisten van het bedrijf dat internettoegangsdiensten levert.

Stap 4

Sluit de patchkabel aan op een andere netwerkadapter. Sluit de vrije connector van deze kabel aan op de switch. Verbind op zijn beurt met het laatste apparaat de rest van de lokale computers. Gebruik hiervoor rechte gekroesde getwiste paren.

Stap 5

Open op de servercomputer de lijst met netwerkverbindingen. Open de eigenschappen van de netwerkkaart die op de switch is aangesloten. Stel het IP-adres in op 192.215.100.1. Wijzig de rest van de TCP / IP-parameters niet.

Stap 6

Ga naar de eigenschappen van een actieve internetverbinding en selecteer het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast het item dat de openbare verbinding activeert. Voer in het volgende veld de naam van uw lokale netwerk in.

Stap 7

Configureer de TCP/IP-instellingen van andere pc's. Gebruik de volgende waarden: - 192.215.100. X - IP-adres - 255.255.255.0 - Subnetmasker - 192.215.100.1 - Voorkeurs-DNS-server - 192.215.100.1 - Standaardgateway. In dit geval moet de X-parameter groter zijn dan één en kleiner dan 250.

Aanbevolen: