Een Computer Instellen Als Server

Inhoudsopgave:

Een Computer Instellen Als Server
Een Computer Instellen Als Server

Video: Een Computer Instellen Als Server

Video: Een Computer Instellen Als Server
Video: How to Join Windows 10 to Domain Windows Server 2016? 2024, April
Anonim

Om van uw thuiscomputer een server te maken, moet u gespecialiseerde software installeren en configureren. Voor de beste prestaties is het raadzaam om een speciaal besturingssysteem te installeren en de juiste parameters aan te passen.

Een computer instellen als server
Een computer instellen als server

instructies:

Stap 1

Besturingssystemen uit de Unix-familie zijn het meest geschikt voor serverwerking. Ze worden als het veiligst beschouwd en kunnen worden geïnstalleerd zonder een grafische shell te gebruiken, waardoor het verbruik van computerbronnen wordt geminimaliseerd en meer wordt uitgegeven aan het functioneren van de server en gegevensverwerking.

Stap 2

Leg de image van het Linux-besturingssysteem vast en installeer deze. U kunt bijna elke distributie van dit besturingssysteem kiezen. Debian werkt het beste voor een webserver, maar Ubuntu is het gemakkelijkst voor beginners. Het opstartbeeld kan worden opgenomen met het UltraISO-programma. U kunt de vereiste schijfkopie downloaden van de officiële website van de geselecteerde distributiekit.

Stap 3

Start op vanaf de schijf en installeer het gebrande systeem op uw computer. Ga hiervoor naar BIOS en selecteer de naam van uw schijf in het gedeelte Eerste opstartapparaat. Plaats de schijf in het station en start de computer. De meeste moderne distributies worden geleverd met een grafisch installatieprogramma, wat de installatie eenvoudiger maakt. Volg de instructies op het scherm.

Stap 4

Nadat u het systeem hebt geïnstalleerd, ziet u de console waarmee de server wordt beheerd. Als je Linux met een grafische interface hebt geïnstalleerd, gebruik dan het programma Terminal in het menu Toepassingen om de opdrachtregel te starten.

Stap 5

Om de server te starten, moet u het softwarepakket Apache, PHP en MySQL installeren. Voer hiervoor het commando sudo apt-get install taskel in.

Stap 6

Nadat de installatieprocedure van het pakket is voltooid, voert u de prompt sudo taskel install lamp-server in. Hiermee installeer je de Apache-webserver in combinatie met PHP en MySQL om de gewenste site te draaien. Tijdens het installatieproces kan het programma u vragen om een wachtwoord in te stellen om toegang te krijgen tot de databaseserver. Voer het gevraagde wachtwoord in en klik op OK.

Stap 7

Start de geïnstalleerde server met de opdracht sudo /etc/init.d/apache2 start. De server kan als geïnstalleerd worden beschouwd.

Aanbevolen: