Hoe Verbinding Te Maken Met Het Elektriciteitsnet

Inhoudsopgave:

Hoe Verbinding Te Maken Met Het Elektriciteitsnet
Hoe Verbinding Te Maken Met Het Elektriciteitsnet

Video: Hoe Verbinding Te Maken Met Het Elektriciteitsnet

Video: Hoe Verbinding Te Maken Met Het Elektriciteitsnet
Video: Hoe werkt het elektriciteitsnet? 2024, Mei
Anonim

Er zijn twee manieren om verbinding te maken met het netwerk: via een kabelverbinding of een draadloze datalink. Kies een methode die voor u handiger is en koop de juiste apparatuur.

Hoe verbinding maken met het elektriciteitsnet
Hoe verbinding maken met het elektriciteitsnet

Het is nodig

router

instructies:

Stap 1

Meestal wordt thuis een gemengd type lokaal netwerk gebruikt. Dit is relevant als u vaste computers en laptops (netbooks) op één netwerk moet aansluiten. Kies een wifi-router die bij je past. Besteed speciale aandacht aan de soorten draadloze netwerken waarmee dit apparaat kan werken.

Stap 2

Sluit de Wi-Fi-router aan op een stopcontact, nadat u deze eerder op de gewenste plaats hebt geïnstalleerd. Sluit deze netwerkapparatuur aan met de kabel van de provider. Deze verbinding moet worden gemaakt via de WAN (internet) connector. Selecteer de computer waarmee u de routerinstellingen wilt configureren. Sluit deze pc of laptop met een netwerkkabel aan op de LAN-poort van de wifi-router.

Stap 3

Schakel beide apparaten in en wacht tot ze zijn opgestart. Open een beschikbare internetbrowser. Vind het interne IP-adres in de instructies voor de wifi-router. Voer deze waarde in de adresbalk van uw internetbrowser in. Nadat u het instellingenmenu van de router hebt geopend, selecteert u WAN of internetinstellingen.

Stap 4

Configureer de verbinding met de server. Raadpleeg voor meer informatie het officiële forum van uw provider. Sla de instellingen in dit menu op en navigeer naar Wi-Fi of Wireless Settings.

Stap 5

Configureer de bedrijfsmodus van het draadloze toegangspunt. Om dit te doen, specificeert u haar naam, wachtwoord voor toegang tot het netwerk en selecteert u beveiligingstypes. Start de wifi-router opnieuw op nadat u de instellingen van het toegangspunt hebt opgeslagen. Om stationaire computers op het netwerk aan te sluiten, sluit u ze eenvoudig aan op de LAN-poorten van de router. Als u de DHCP-functie hebt ingeschakeld bij het configureren van het WAN-menu, zullen de pc's die op de router zijn aangesloten automatisch de IP-adressen van het gewenste bereik verkrijgen.

Stap 6

Nadat u laptops hebt aangesloten op een draadloze hotspot, kunt u testen of apparaten op verschillende soorten netwerken informatie kunnen uitwisselen.

Aanbevolen: