Hoe Te Uploaden Naar Ftp-server

Inhoudsopgave:

Hoe Te Uploaden Naar Ftp-server
Hoe Te Uploaden Naar Ftp-server

Video: Hoe Te Uploaden Naar Ftp-server

Video: Hoe Te Uploaden Naar Ftp-server
Video: Linux - Настройка FTP-сервера (vsftpd) 2024, April
Anonim

Tegenwoordig zijn HTTP en FTP de meest populaire protocollen voor gegevensoverdracht via internet. Het eerste protocol is bekend bij bijna elke internetliefhebber en het tweede is alleen bekend bij degenen die nauw verwant zijn aan het bouwen van websites en het delen van serverbestanden. FTP is veel handiger om te beheren, omdat bestandsoverdracht meerdere keren sneller is en zonder mogelijke verliezen.

Hoe te uploaden naar ftp-server
Hoe te uploaden naar ftp-server

Het is nodig

  • - elke internetbrowser;
  • - bestandsbeheerder Total Commander.

instructies:

Stap 1

Als we HTTP en FTP vergelijken, dan vervoert de eerste tegenstander (relatief gezien) de goederen doos voor doos en kan de tweede tegenstander een groot aantal dozen vervoeren, in sommige gevallen zelfs zonder beperking. In dit voorbeeld ziet u dat de keuze van een gevorderde gebruiker van het systeem op het FTP-protocol zal vallen.

Stap 2

Om een verbinding tot stand te brengen, moet u de login en het wachtwoord achterhalen van de server waarnaar de benodigde bestanden en mappen worden gekopieerd. U kunt bijvoorbeeld absoluut elke site gebruiken, waarvan de hosting u in staat stelt om met FTP te werken. Bij het registreren van een account op een van de vele hostingdiensten ontvangt u verbindingsgegevens (login en wachtwoord).

Stap 3

Nadat u de gebruiker op het aan u opgegeven adres heeft geverifieerd, moet u het materiaal naar een willekeurige map op uw site kopiëren. U kunt elke internetbrowser gebruiken om verbinding te maken met de FTP-server. Als je nog niet met browsers hebt gewerkt en niet zeker weet of er zo'n programma op je computer staat, doe dan het volgende: open het Mijn Computer venster (Start menu, Mijn Computer icoon) en typ g.cn in de adresbalk - als de pagina is geladen, is er dus een standaardbrowser gevonden.

Stap 4

Kopieer de link die u in de e-mail van uw host hebt ontvangen en plak deze in de adresbalk en druk vervolgens op Enter. U kunt uw bestanden en mappen overbrengen naar de geladen pagina. Open het venster Deze computer, zoek de bestanden die zijn voorbereid voor overdracht, pak ze met de linkermuisknop en sleep ze naar het ftp-verbindingsvenster.

Stap 5

Nadat u het materiaal naar uw site hebt gekopieerd, kunt u naar het beheerderspaneel gaan en controleren op geüploade bestanden. Dezelfde actie kan worden uitgevoerd met speciale programma's, bijvoorbeeld de bestandsbeheerder Total Commander.

Stap 6

Open het programma, druk op de toetscombinatie Ctrl + F. Klik in het geopende venster op de knop "Toevoegen" en kopieer de gegevens die van uw hoster zijn ontvangen naar de velden. U kunt ook alleen de link kopiëren, zoals in het geval met de browser, maar nadat u op Ctrl + F hebt gedrukt, klikt u op de knop "Nieuwe URL".

Aanbevolen: