Hoe Pixels Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Pixels Te Verwijderen
Hoe Pixels Te Verwijderen

Video: Hoe Pixels Te Verwijderen

Video: Hoe Pixels Te Verwijderen
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Heb je dit ooit gehad toen een zwarte of gekleurde stip, of zelfs meerdere, plotseling op je favoriete monitor verscheen van een onbekende bron? Maar dergelijke punten verstoren en leiden de aandacht af tijdens het kijken naar uw favoriete film. Deze punten worden dode pixels genoemd - het belangrijkste defect van de monitor. Wat is een kapotte pixel en hoe verwijder je deze? Laten we het uitzoeken.

De kapotte pixel kan worden verwijderd met een schermmassage of hardware
De kapotte pixel kan worden verwijderd met een schermmassage of hardware

instructies:

Stap 1

Het beeld op een LCD-monitor is samengesteld uit vele punten die pixels worden genoemd. Het is van hen dat verschillende afbeeldingen worden gevormd, die we observeren.

Stap 2

Er zijn twee redelijk effectieve methoden om dode pixels te behandelen. We zullen het niet hebben over zwarte stippen, omdat ze niet thuis kunnen worden verwijderd. En we gaan het hebben over gekleurde pixels.

Stap 3

De eerste methode omvat fysieke impact, namelijk het zachtjes masseren van het defecte gebied van uw monitor. De monitor moet uitgeschakeld zijn. Voer deze handeling niet uit met uw vingers en gebruik geen harde of scherpe voorwerpen. Anders kan de antireflectiecoating beschadigd raken en zullen er nieuwe dode pixels verschijnen. Het masseren van het display moet gebeuren met iets zachts, zoals een wattenstaafje.

Stap 4

De tweede methode voor het verwijderen van vastzittende pixels is op hardware gebaseerd en vereist daarom geen fysieke tussenkomst en is absoluut veilig. Er zijn een aantal programma's op internet die dode pixels verwijderen. En veel kunnen direct vanaf de site worden gestart. Een voorbeeld van dergelijke programma's is het hulpprogramma jscreenfix.

Stap 5

Zoek naar informatie over welk programma het beste werkt, typ de naam in het zoekvak en ga naar de officiële website van het programma. Klik in het venster op de link om het programma te starten. Zodra het programma start, toont het display een klein venster met flikkerende pixels. Het hoeft alleen maar over het defecte weergavegebied te worden gehouden en op het resultaat te wachten.

Stap 6

Het verwijderen van dode pixels met behulp van dergelijke programma's vindt in de regel plaats in ongeveer 20 minuten na de werking van het hulpprogramma. Maar als de pixels niet worden verwijderd, probeer het programma dan een paar uur aan te laten staan. En wat is het werkingsprincipe van deze programma's? Ze voeren de kleurverandering van afzonderlijke pixels met een zeer hoge snelheid uit. Hiermee kunt u de vastgelopen pixel programmatisch repareren.

Aanbevolen: