Hoe Het Aantal Pixels Te Verminderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Pixels Te Verminderen
Hoe Het Aantal Pixels Te Verminderen

Video: Hoe Het Aantal Pixels Te Verminderen

Video: Hoe Het Aantal Pixels Te Verminderen
Video: Wat Is De Resolutie Van Het Oog? 2024, Mei
Anonim

Pixels per inch is een maatstaf voor de beeldkwaliteit. Je kunt hun aantal op verschillende manieren verminderen, maar dit heeft niet het beste effect op de beeldkwaliteit.

Hoe het aantal pixels te verminderen
Hoe het aantal pixels te verminderen

Noodzakelijk

grafische editor

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding waarin u het aantal pixels wilt verminderen met een geavanceerde grafische editor. Selecteer Formaat afbeelding wijzigen in de bewerkingsfuncties en kies een kleinere waarde in pixelformaat.

Stap 2

Merk op dat een afname van het aantal pixels in een grafische afbeelding leidt tot kwaliteitsverlies. Het is het beste om de afbeelding apart op te slaan in de oorspronkelijke grootte, omdat het niet mogelijk is om de beeldkwaliteit te verbeteren door het aantal pixels te vergroten.

Stap 3

Als u de grootte van een afbeelding wilt verkleinen tot een bepaalde grootte met behoud van kwaliteit, open deze dan via het Paint-programma, een standaardtool van het Windows-besturingssysteem. Sla vervolgens een kopie van de afbeelding op en controleer of het formaat is gewijzigd. In dit geval wist Paint eenvoudig aanvullende informatie over het bestand uit het bestand, dat een bepaald soortelijk gewicht in beslag nam in zijn totale grootte.

Stap 4

In het geval dat u het aantal pixels naar beneden moet wijzigen zonder de afbeeldingsgrootte te wijzigen, gebruikt u de compressiefunctie in grafische editors. Houd er rekening mee dat deze actie zal leiden tot kwaliteitsverlies, maar het gewicht van het bestand zelf zal verminderen. In dit geval wordt het ook niet aanbevolen om slechts één kopie van de afbeelding te hebben, omdat het onmogelijk is om deze te herstellen.

Aanbevolen: