Hoe Pixels Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Pixels Te Herstellen
Hoe Pixels Te Herstellen

Video: Hoe Pixels Te Herstellen

Video: Hoe Pixels Te Herstellen
Video: 1.1: Drawing with Pixels - Processing Tutorial 2024, Mei
Anonim

Op computermonitoren kunnen kleine kleurstippen verschijnen die blijven bestaan bij het wijzigen van afbeeldingen. Dit zijn dode pixels, die ook "vastzitten" of "vastzitten" worden genoemd omdat ze worden gevormd wanneer een subpixel op één positie vastzit. U kunt een dergelijk defect zelf thuis proberen te verhelpen.

Hoe pixels te herstellen
Hoe pixels te herstellen

Noodzakelijk

  • - JScreenFix Deluxe-applicatie;
  • - servet;
  • - naald.

instructies:

Stap 1

Probeer pixels op het beeldscherm te herstellen met speciale programma's. Allereerst moet de softwaremethode worden gebruikt, omdat deze volledig veilig en zeer efficiënt is. Het beeld op het scherm bestaat uit pixels, waaronder drie subpixels in kleur: blauw, rood en groen. In moderne LCD-monitoren wordt elke pixel aangestuurd door een aparte TFT. Als de transistor niet goed werkt, verschijnt er een inactieve stip op het computerscherm - een gebroken pixel.

Stap 2

Zoek op internet naar een van de programma's die de werking van dunnefilmtransistors corrigeren. U kunt de online applicatie JScreenFix Deluxe gebruiken, die rechtstreeks vanaf de ontwikkelaarssite wordt uitgevoerd. Download https://www.jscreenfix.com/basic.php en klik op de knop Starten. Er verschijnt een flikkerende rechthoek, die moet worden verplaatst naar het gebied van het scherm met dode pixels. Na 20 minuten gebruik normaliseert de applicatie de werking van maximaal 80% van de "vastzittende" pixels.

Stap 3

Gebruik een mechanische methode om dode pixels te verwijderen als het gebruik van gespecialiseerde programma's geen resultaat heeft opgeleverd. Onthoud dat mechanische actie op het scherm uiterst voorzichtig moet gebeuren. Als u niet zeker bent van uw capaciteiten, zoek dan hulp bij een specialist.

Stap 4

Als u besluit de "vastzittende" pixels zelf te repareren, dek de monitor dan af met een dikke doek of papieren handdoek die meerdere keren is gevouwen om krassen op het scherm te voorkomen. Neem een voorwerp met een dunne, maar niet te scherpe punt - een stylus van een PDA of smartphone is hier perfect voor.

Stap 5

Zet de punt van de stylus precies op de dode pixel. Probeer de onbeschadigde delen van het scherm niet aan te raken. Koppel de monitor los zonder uw hand te verwijderen en oefen lichte druk uit op het scherm. Zet de monitor aan zonder de druk te stoppen en verwijder de stylus en het weefsel. De dode pixel zou moeten verdwijnen. Als dit niet gebeurt, herhaalt u de handeling voorzichtig nog een paar keer, waarbij u zorgvuldig de druk en de plaats van de stylus varieert.

Aanbevolen: