Hoe Centimeters Naar Pixels Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Centimeters Naar Pixels Te Converteren
Hoe Centimeters Naar Pixels Te Converteren

Video: Hoe Centimeters Naar Pixels Te Converteren

Video: Centimeter To Pixel Converter: How To Use It 2022, December
Anonim

De pixelgrootte op het scherm en het aantal pixels per vierkante centimeter zijn altijd verschillend afhankelijk van de matrix van het scherm. Er is een speciale waarde - pixels per inch (ppi). Hieruit kun je het aantal pixels per mm en cm berekenen en omgekeerd, hoeveel pixels zich op een bepaalde afstand bevinden.

Hoe centimeters naar pixels te converteren
Hoe centimeters naar pixels te converteren

instructies:

Stap 1

Pixel is geen metrische of statische waarde. Dit is een relatieve waarde. Om het aantal pixels in een centimeter te berekenen, moet u daarom een ​​parameter als ppi kennen. Opgemerkt moet worden dat het menselijk oog geen ppi onderscheidt die gelijk is aan 306 of meer. Dit zijn zulke kleine pixels dat de oogbol geen enkel punt kan herkennen en het beeld als geheel waarneemt. Tegenwoordig wordt deze ppi-parameter gebruikt bij het afdrukken van glossy tijdschriften, evenals in Apple iPhone 4-telefoons.

Om het aantal pixels in een centimeter op elk scherm te meten, kunt u een speciale tabel "Pixelgrootte" gebruiken o

Stap 2

In de tabel zie je de diagonaal van het scherm, de resolutie, het formaat, het aantal pixels per inch (ppi) en de pixelgrootte in millimeters.

Op basis van de tabel heeft een 21-inch scherm met een resolutie van 1680x1050 pixels bijvoorbeeld 94,3 pixels per inch en is de pixelgrootte van zo'n matrix 0,27 mm.

Dit betekent dat 1 cm (= 10 mm) van zo'n matrix (in lengte) 37.037 pixels (10 mm / 0.27 mm = 37.037) bevat. Een vierkante centimeter van een matrix met deze resolutie en diagonaal bevat ongeveer 1371,742 pixels (37.037 x 37.037 = 1371.742).

Stap 3

U kunt ook een gespecialiseerde rekenmachine gebruiken als de tabel niet de matrix toont die u nodig heeft. Voer de schermresolutie en diagonaal in de rekenmachinevelden bovenaan de pagina in, gebruik een punt als scheidingsteken tussen een geheel getal en zijn delen, en klik vervolgens op de knop "Berekenen". Het scherm geeft parameters weer zoals het zichtbare gedeelte van het scherm, de beeldverhouding en de parameters die u nodig hebt: de pixelgrootte in millimeters en de specifieke resolutie.

Deel vervolgens ook 10 mm (1 cm) door de pixellengte om centimeters om te rekenen naar pixels. Vermenigvuldig het resultaat eventueel met het aantal centimeters.

Populair per onderwerp