Hoe Maak Je Van Een Computer Een Server?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Van Een Computer Een Server?
Hoe Maak Je Van Een Computer Een Server?

Video: Hoe Maak Je Van Een Computer Een Server?

Video: Hoe Maak Je Van Een Computer Een Server?
Video: $50 Minecraft Server Computer | Step by Step Guide 2019 2024, Mei
Anonim

Er is een bepaalde categorie gebruikers die geen extra apparaten willen gebruiken om een lokaal netwerk te creëren. Wanneer u synchrone internettoegang vanaf meerdere computers moet bieden, moet u een ervan configureren om de functies van een server uit te voeren.

Hoe maak je van een computer een server?
Hoe maak je van een computer een server?

Het is nodig

netwerkadapter, netwerkkabel

instructies:

Stap 1

Selecteer een computer die directe toegang tot internet heeft. Het wordt aanbevolen om voor dit doel een stationaire computer te gebruiken, die de hoogste prestaties levert onder andere apparaten.

Stap 2

Koop een optionele AC-adapter. Het is beter om een interne netwerkkaart te gebruiken die via een PCI-slot op het moederbord wordt aangesloten.

Stap 3

Sluit de adapter aan op uw computer en installeer de stuurprogramma's ervoor. Sluit deze apparatuur met een netwerkkabel aan op een andere computer. Sluit de internetverbindingskabel aan op de eerste netwerkkaart.

Stap 4

Maak een nieuwe internetverbinding. Configureer de parameters op basis van de vereisten van uw provider.

Stap 5

Open het Netwerkcentrum. Ga naar de eigenschappen van de tweede netwerkkaart. Open de instellingen voor TCP / IP (v4). Activeer het item "Gebruik het volgende IP-adres". Stel een permanent (statisch) IP-adres in voor deze adapter, waarvan de waarde bijvoorbeeld 43.43.43.1 is.

Stap 6

Ga naar de tweede computer (laptop). Open de instellingen van de netwerkadapter zoals beschreven in de vorige stap. Stel de parameters in voor deze netwerkkaart, waarvan de waarden volgen uit het IP-adres van de eerste computer: - IP-adres 43.43.43.2

- Standaard gateway 43.43.43.1

- Voorkeur DNS-server 43.43.43.1.

Stap 7

Hiermee is de installatie van de tweede pc voltooid. Ga naar de eerste computer en open de eigenschappen van de internetverbinding. Zoek het tabblad "Toegang" en open het. Sta algemene toegang tot internet toe voor alle apparaten in het netwerk dat door uw computers wordt gevormd. Configureer indien nodig firewall- en firewall-instellingen.

Aanbevolen: