Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Windows-computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Windows-computer
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Windows-computer

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Windows-computer

Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2022, November
Anonim

Soms moet u tijdens het werken op een computer een screenshot maken - een foto van wat zich momenteel op het beeldscherm bevindt. Met deze functie kun je een foto maken als je een probleem hebt met de programma's en je een foto van het probleemmoment naar het technische ondersteuningscentrum moet sturen. U hebt een screenshot nodig om gedetailleerde instructies en handleidingen te schrijven voor het werken met het softwareproduct en de modules, wanneer u een visuele demonstratie van de interface nodig heeft of afzonderlijke illustraties in de tekst wilt invoegen. Op een computer en laptop kun je op verschillende manieren een screenshot van het scherm maken, met behulp van Windows-tools of speciale programma's.

Hoe maak je een screenshot van het scherm op een Windows-computer
Hoe maak je een screenshot van het scherm op een Windows-computer

Schermafbeelding op Windows

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​screenshot van het scherm te maken, is door de PrtSc-knop (Print Screen) in de bovenste rij van het toetsenbord aan de rechterkant te gebruiken. Een screenshot van de informatie die op het beeldscherm wordt weergegeven, moet als volgt worden gemaakt:

1. Druk eenmaal op de PrtSc-toets, waarbij geen vreemde geluiden en klikken worden waargenomen, maar de schermfoto wordt opgenomen in het geheugen van de computer.

2. Open een van de programma's die met afbeeldingen werken (Paint, Photoshop of Microsoft Word).

3. Paint is een standaard Windows-product dat op elke computer te vinden is. Om het te openen, moet u het tabblad "Alle programma's" in het menu "Start" selecteren en naar het gedeelte "Accessoires" gaan. Nadat u het programma hebt geopend, selecteert u in het bovenste paneel de opdracht "Plakken" in het gedeelte "Bewerken". Het gefotografeerde beeld wordt op het scherm weergegeven.

4. Om een ​​schermafbeelding in Microsoft Word in te voegen, moet u het programma openen, een document openen, de cursor op de plaats plaatsen waar u de schermafbeelding wilt weergeven en de functie "Invoegen" gebruiken.

5. Als u de schermafbeelding herhaaldelijk wilt gebruiken, moet u deze opslaan. Om dit te doen, moet u in het gedeelte "Bestand" van een van de programma's de opdracht "Opslaan als" selecteren, een naam aan het bestand toewijzen, een map selecteren en het opslaan van het document bevestigen.

Als u een schermafbeelding van een geopend venster wilt maken, moet u op de combinatie Alt + PrtSc drukken, vervolgens een van de voorgestelde programma's invoeren, de schermafbeelding invoegen en opslaan.

Het gebruik van de toets Print Screen om afbeeldingen op het scherm vast te leggen is universeel voor alle Windows-computers.

Screenshot-software "Scissors" voor computers met Windows 7, 8 en Vista

Als het besturingssysteem Windows 7, 8 of Vista op uw computer of laptop is geïnstalleerd, kunt u op een handigere manier een screenshot maken van het scherm of het geselecteerde fragment. Dit kan als volgt worden gedaan met behulp van het standaard Knipprogramma of het "Scissors"-programma:

1. Ga in het menu "Start" naar het gedeelte "Alle programma's" - "Standaard" en klik op "Schaar".

2. Er verschijnt een venster op het scherm waarin u op het tabblad "Maken" het type snapshot moet selecteren: een willekeurige vorm, een rechthoek, een venster of het hele scherm.

3. Markeer het afbeeldingsgebied met de cursor, waarna het geselecteerde fragment in het programmavenster wordt weergegeven.

In het programma kunt u de afbeelding dienovereenkomstig bewerken en opslaan via de opdracht Bestand - "Opslaan als".

Andere screenshot-programma's

Voor constant werken met schermafbeeldingen en de mogelijkheid van hoogwaardige bewerking van vastgelegde afbeeldingen, worden functionele programma's gebruikt, waarvan de meest populaire zijn:

1. Screenshot Maker is een snel en handig programma voor het maken van schermafbeeldingen, waarmee u schermafbeeldingen kunt maken van het volledige scherm, individuele fragmenten en een verscheidenheid aan beeldbewerkingstools in uw werk kunt gebruiken. Het programma kan van internet worden gedownload en zelf worden geïnstalleerd.

2. Hot Key Screenshot is ideaal voor het maken van screenshots van fragmenten van computerspellen. Door op de in het programma ingestelde sneltoets te drukken, kunt u snel de gewenste momenten vastleggen, die in een speciale map worden opgeslagen.Het programma vereist geen installatie en om te werken volstaat het om het te downloaden.

Er zijn veel andere manieren om een ​​screenshot van het scherm op een computer te maken, maar de hierboven beschreven manieren zijn de eenvoudigste en meest toegankelijk voor elke pc-gebruiker.

Populair per onderwerp