Hoe Maak Je Een Server Van Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Server Van Een Laptop
Hoe Maak Je Een Server Van Een Laptop

Video: Hoe Maak Je Een Server Van Een Laptop

Video: Hoe Maak Je Een Server Van Een Laptop
Video: How To Play Servers In TLauncher 2021 2024, Mei
Anonim

Als u besluit om van uw mobiele computer een thuisserver te maken, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Besteed speciale aandacht aan het configureren van de parameters van de netwerkadapters van uw laptop.

Hoe maak je een server van een laptop
Hoe maak je een server van een laptop

Noodzakelijk

  • - netwerkhub;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Koop eerst een speciale USB-LAN-adapter. Dit is nodig als uw mobiele computer slechts één LAN-poort heeft. Selecteer een netwerkhub en koop dit apparaat. Hiermee kunt u meerdere vaste computers op uw laptop aansluiten. Bereid het benodigde aantal netwerkkabels voor.

Stap 2

Sluit de kabel van de provider aan op de mobiele computer. Stel uw internetverbinding in. Zorg ervoor dat het stabiel werkt. Sluit de USB-LAN-adapter aan op een netwerkhub. Sluit er andere computers op aan met netwerkkabels.

Stap 3

Open de lijst met laptopnetwerkverbindingen. Zoek het pictogram van de netwerkadapter en open de eigenschappen ervan. Ga naar TCP / IP (v4) Internet Protocol-instellingen. Activeer de functie "Gebruik het volgende IP-adres" door het vakje naast het betreffende item aan te vinken. Voer het permanente IP-adres voor deze netwerkadapter in. Sla de instellingen op.

Stap 4

Open nu de eigenschappen van uw internetverbinding. Zoek het menu "Toegang" en open het. Activeer netwerkdeling met andere gebruikers. Selecteer het lokale netwerk dat wordt gevormd door de netwerkhub. Hiermee is de configuratie van de laptop voltooid.

Stap 5

Open de lijst met actieve lokale netwerken van een van uw computers. Navigeer naar de TCP/IP-instellingen voor de netwerkkaart die op de hub is aangesloten. Schakel het gebruik van de permanente IP-adresfunctie in. Voer de waarde in. Zoek het veld "Standaardgateway" en voer daarin het IP-adres van de laptop in. Vul het veld Voorkeurs-DNS-server op dezelfde manier in.

Stap 6

Configureer de rest van de netwerkcomputers zoals beschreven in de vorige stap. Wijzig telkens de waarde van het IP-adres. Houd er rekening mee dat de laptop moet zijn ingeschakeld om andere pc's toegang te geven tot internet.

Aanbevolen: