Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Computer: Alle Manieren

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Computer: Alle Manieren
Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Computer: Alle Manieren

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot Van Het Scherm Op Een Computer: Alle Manieren

Video: స్క్రీన్ షాట్- How to take screenshot on windows 10 | by Learn Computer Telugu Channel 2022, December
Anonim

Als u een screenshot van het scherm op uw computer moet maken, moet u de snelste en handigste manier kiezen om uw doel te bereiken. Er zijn veel manieren om een ​​zogenaamd scherm te krijgen, en het is aan jou welke je gebruikt. Het is voldoende om deze procedure slechts één keer te begrijpen om deze later met succes uit te voeren.

Een screenshot van het scherm maken op een computer is eenvoudig
Een screenshot van het scherm maken op een computer is eenvoudig

Hoe maak je een screenshot van het computerscherm met het toetsenbord the

Een knop op het toetsenbord genaamd Print Screen is verantwoordelijk voor het maken van een screenshot van het scherm in Windows 7, 10 en eerdere versies van het systeem. Meestal wordt de afgekorte naam aangegeven - Prt Scr. De toets bevindt zich meestal bovenaan in het midden of aan de rechterkant van het toetsenbord, net achter de F1-F12-rij. Voordat u erop klikt, moet u ervoor zorgen dat het scherm precies wordt weergegeven zoals u het wilt vastleggen. Het moeilijkste voor een beginner begint na het klikken op Print Screen, omdat het in eerste instantie niet duidelijk is waar de screenshot wordt opgeslagen. Maar het is de gebruiker zelf die het pad voor de locatie van de screenshot bepaalt, waarvoor je nog een paar stappen moet uitvoeren.

Open een willekeurige afbeeldingseditor, voor de rol waarvan het standaard Windows-programma - MS Paint best geschikt is. De applicatie bevindt zich in het gedeelte met standaardprogramma's, dat toegankelijk is via het menu Start. Zodra MS Paint is gestart, klikt u op het menu-item "Bewerken" en selecteert u "Plakken". Het screenshot van het computerscherm dat je hebt gemaakt, verschijnt meteen in het hoofdveld van het programma. Dezelfde actie van het invoegen van een afbeelding kan worden uitgevoerd met de toetsencombinatie Ctrl + V. Zorg ervoor dat u tevreden bent met hoe de schermafbeelding eruitziet. Anders kunt u de hulpmiddelen in het programma gebruiken om het te repareren, bijvoorbeeld overtollige randen selecteren en bijsnijden of de afbeelding omdraaien. Ga daarna naar "Bestand" - "Opslaan als..", waar u de map moet specificeren om de schermafbeelding op te slaan en klik op "Opslaan". De afbeelding verschijnt onmiddellijk in de geselecteerde map en is beschikbaar voor verder gebruik.

Hier zijn de voor- en nadelen van de beschreven methode om een ​​screenshot van het scherm op een computer te maken met behulp van het toetsenbord. De voordelen zijn als volgt:

  • vergelijkende eenvoud en beschikbaarheid;
  • compatibiliteit met alle versies van Windows;
  • dataveiligheid.

Ondanks het aantal handelingen dat nodig is om een ​​scherm te verkrijgen en op te slaan, blijft de "Print Screen + Paint"-methode het meest toegankelijk en begrijpelijk voor zowel beginners als gevorderden. Om een ​​afbeelding te verkrijgen, is het niet nodig om de hulp in te roepen van programma's en personen van derden, wat het lekken van persoonlijke gegevens en het infecteren van uw computer met virussen helpt voorkomen. Deze methode heeft echter ook nadelen:

  • een groot aantal acties;
  • tastbare tijdskosten;
  • afhankelijkheid van het toetsenbord.

De methode om het scherm vast te leggen via de Prt Scr-toets kost wat tijd om te wennen, dus er is vaak verwarring in de volgorde van acties, daarom moet je steeds weer de hulp van specialisten inroepen. Bovendien heeft niet iedereen misschien een werkbaar toetsenbord met de gewenste toets bij de hand, dus elke zichzelf respecterende gebruiker van een personal computer is verplicht om extra manieren te bedenken om de felbegeerde foto te krijgen.

Hoe maak je een screenshot van het computerscherm als er geen Print Screen-knop is?

Veel gebruikers zijn geïnteresseerd in het maken van een foto van een computer- of laptopscherm als de vereiste Print Screen-knop ontbreekt? Om te beginnen is het nog steeds de moeite waard om ernaar te zoeken, omdat het, zoals eerder vermeld, anders kan worden genoemd: Prt Scr, PrScr of zelfs gewoon een schermpictogram. De locatie van de sleutel kan ook variëren, afhankelijk van de apparatuur. De oudste computers, die nog steeds in veel Russische kantoren staan, hebben echter niet echt een Print Screen-knop.In dit geval komen speciale programma's te hulp, met behulp waarvan u eenvoudig een screenshot van het scherm op een computer of laptop kunt maken. Applicaties zijn ook een uitstekende oplossing voor diegenen die gewoon de tijd willen verkorten voor het maken en opslaan van een scherm.

Er zijn heel veel verschillende programma's voor het maken van een screenshot, maar het is het beste om meteen aandacht te besteden aan de eenvoudigste en gratis applicaties, die zich tegelijkertijd al lang goed hebben bewezen bij gewone gebruikers. Als je het eerste programma probeert te installeren dat over het netwerk komt, is er een groot risico dat je simpelweg niet alle functies begrijpt, of, erger nog, een virus oppikt van de site waarop de aanvallers actief zijn. Lightshot wordt dus beschouwd als een van de beste apps in zijn soort. Het programma is snel geïnstalleerd en geïntegreerd in het systeem en begint te lopen wanneer het wordt gestart. In de instellingen kun je elke toets toewijzen om een ​​screenshot te maken, terwijl na het indrukken de afbeelding direct wordt opgeslagen in een gebruiksvriendelijke map. Zo wordt het scherm in slechts één stap gemaakt.

U kunt de dichtstbijzijnde analoog van Lightshot gebruiken - het Screenshot-programma, dat vergelijkbare functionaliteit heeft en waarmee u ook in één handeling een screenshot van het scherm kunt maken. Snagit en Clip2net zijn best goed qua gemak, die ook hun eigen afbeeldingseditor hebben, waarmee je het resulterende scherm snel en gemakkelijk kunt verwerken. Er zijn echter enkele nadelen aan de manier waarop u schermafbeeldingen kunt maken met apps:

  • niet compatibel met alle Windows-versies;
  • verslechtering van de systeemprestaties;
  • tijd besteed aan ontwikkeling.

Helaas werken de meeste programma's niet echt op de oudste computers, en indien geïnstalleerd, vertragen ze het systeem aanzienlijk met een zwakke hardwareconfiguratie. Bovendien zal het enige tijd duren om alle functies van het programma te leren en te onthouden hoe u het moet gebruiken. In de toekomst kan het proces van het maken van screenshots echter vertienvoudigd worden. Zo bepaalt elke gebruiker op zijn eigen manier welke methode het beste bij hem past. Als u zelden een screenshot van het scherm op uw computer hoeft te maken, volstaat het om de procedure "Prt Scr + Paint" te onthouden, maar als een dergelijke behoefte zich elke dag voordoet, moet u voor het gemak nadenken over het kiezen van een geschikt programma.

Populair per onderwerp