Hoe Maak Je Van Een Computer Een Meetcomplex?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Van Een Computer Een Meetcomplex?
Hoe Maak Je Van Een Computer Een Meetcomplex?

Video: Hoe Maak Je Van Een Computer Een Meetcomplex?

Video: Hoe Maak Je Van Een Computer Een Meetcomplex?
Video: 13 GAMING HACKS YOU SHOULD KNOW 2024, April
Anonim

Een moderne computer, met veel nuttige eigenschappen, is een universeel apparaat voor het opslaan en verwerken van verschillende soorten informatie. Naast het dagelijks gebruik kan een computer eenvoudig worden omgebouwd tot een echt wetenschappelijk en meetcomplex waarmee je verschillende fysieke processen kunt bestuderen. Het vermogen van de computer om te programmeren onderscheidt een dergelijk virtueel complex gunstig van elk conventioneel meetapparaat.

Hoe maak je van een computer een meetcomplex?
Hoe maak je van een computer een meetcomplex?

Noodzakelijk

  • - Persoonlijke computer;
  • - analoog-digitaalomzetter;
  • - software;
  • - sensoren meten.

instructies:

Stap 1

Installeer de belangrijkste elementen van het toekomstige meetcomplex: IBM-compatibele computer, die een processor, monitor en informatie-invoer-uitvoerapparaten omvat (toetsenbord, muis, scanner, printer, modem, enzovoort).

Stap 2

Overweeg de aanwezigheid van een analoog-naar-digitaalomzetter (ADC) in het systeem. Het feit is dat de meting van de meeste fysieke parameters (druk, temperatuur, enz.) de schatting van analoge beginwaarden veronderstelt, terwijl de computer discrete gegevens verwerkt. Sluit de converter aan via de seriële of parallelle poort van de computer. Als de ADC als uitbreidingskaart is uitgevoerd, kan deze rechtstreeks via de bus worden aangesloten.

Stap 3

Bereid de software voor op basis van het beoogde toepassingsgebied van het meetcomplex. Gebruik gelicentieerde professionele programma's voor parametercontrole en gegevensverwerking, aangezien de nauwkeurigheid van de gemeten kenmerken van het onderzoeksobject direct afhankelijk is van de kwaliteit van de software.

Stap 4

Gebruik naast de gebruikelijke programma's voor gegevensverzameling toepassingen in de vorm van systemen voor het weergeven van grafische informatie en het bouwen van diagrammen, evenals spreadsheets bij het ontwerpen van een meetcomplex.

Stap 5

Selecteer en maak verbinding met het systeem via een analoog-naar-digitaal converter sensoren die u zult gebruiken om primaire gegevens van het object van observatie of onderzoek te nemen. Afhankelijk van de richting van de metingen kunnen dit sensoren zijn voor druk, temperatuur, vochtigheid, elektrische spanning, enzovoort. Bepaal het aantal van dergelijke apparaten en hun type op basis van de doelstellingen van het onderzoek.

Stap 6

Voordat u uw virtuele meetcomplex gebruikt, moet u het debuggen en aanpassen aan de hand van de technische documentatie voor de sensoren en de toegestane meetfouten. Controleer en kalibreer het meetgedeelte van het systeem zo vaak als vereist door de bedrijfsomstandigheden van conventionele meetinstrumenten van dit type.

Aanbevolen: