Hoe Oude Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Oude Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten
Hoe Oude Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Oude Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten

Video: Hoe Oude Luidsprekers Op Een Computer Aan Te Sluiten
Video: Connect bookshelf speakers to computer - Step by step 2024, Mei
Anonim

Het geluid van goedkope plastic speakers staat je niet, maar is er nog geen manier om een duur speakersysteem te kopen? En dan merk je dat er in de kast 2 oude speakers staan die stof aan het verzamelen zijn, die ooit heel goed klonken, en een versterker. Verbind ze. Nog een stekker? Hoe we in dit geval een verbinding kunnen maken, zullen we verder bekijken.

Hoe oude luidsprekers op een computer aan te sluiten
Hoe oude luidsprekers op een computer aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Bereid uw luidsprekers en versterker voor op gebruik. Als ze lange tijd niet zijn gebruikt, zijn ze in ieder geval bedekt met stof - wrijf ze in. Zoek alle netsnoeren en patchsnoeren van de versterker en luidsprekers, verbind ze met elkaar. Meestal is het bedradingsschema vrij eenvoudig. Van de versterker gaat één draad naar het netwerk en twee apart naar elke luidspreker. Sluit geen luidsprekers aan op de versterker wanneer deze is ingeschakeld.

Stap 2

Zoek de aansluiting aan de achterkant van de luidspreker voor aansluiting op een versterker. Steek de stekker erin. Steek het andere uiteinde van de aansluitdraad in een van de versterkerkanalen. De benodigde ingangen vindt u op het achterpaneel. Steek de versterker in een stopcontact en druk op de "On"-knop.

Stap 3

Controleer de werking van de versterker om oude luidsprekers op de computer aan te sluiten. Sluit hier je oude speler, bandrecorder of platenspeler op aan. Het belangrijkste hier is om te controleren of het signaal komt en of het zonder vervorming wordt verzonden. Dit is nodig om de geluidskaart van uw pc niet te verbranden. De prestaties van de versterker en de luidsprekers kunnen ook worden gecontroleerd door aan het ene uiteinde een blootliggende draad te gebruiken die in de versterkeringang wordt gestoken. Dit toont het achtergrondniveau en als er al een is, maar het is beter om een speler aan te sluiten.

Stap 4

Maak een adaptersnoer. In oude versterkers is de ingang in de regel "vijfvingerig". Uw geluidskaart heeft een mini-jack ingang. U moet een snoer maken zodat u een versterker en oude luidsprekers kunt aansluiten. Om dit te doen, hebt u een afgeschermde tweeaderige kabel en twee stekkers nodig - een minijack en een met vijf vingers. Soldeer ze aan tegenovergestelde uiteinden van de draad.

Stap 5

Als je zulke talenten niet hebt, ga dan naar de radiomarkt en bestel daar een vergelijkbare adapter. In de winkel zul je hem nauwelijks vinden, aangezien de vijfvingerige connector al een hele tijd niet meer wordt gebruikt.

Stap 6

Sluit de minijack aan op de uitgang van je geluidskaart en de vijfvinger op de ingang van de versterker. Draai een audiotrack op je computer en pas het geluid op de versterker zelf aan. Pas het volume, de toon, de balans, enz. Het is niet moeilijk om zo'n systeem op een computer aan te sluiten als je over alle benodigde commutatie beschikt. Draai het volume elke keer dat u de versterker uitschakelt volledig omlaag.

Aanbevolen: