Hoe De Nieuwe Versie Van OS Voor Mac Verschilt Van De Oude?

Hoe De Nieuwe Versie Van OS Voor Mac Verschilt Van De Oude?
Hoe De Nieuwe Versie Van OS Voor Mac Verschilt Van De Oude?

Video: Hoe De Nieuwe Versie Van OS Voor Mac Verschilt Van De Oude?

Video: Hoe De Nieuwe Versie Van OS Voor Mac Verschilt Van De Oude?
Video: Эволюция macOS 2024, April
Anonim

OS X 10.8 Mountain Lion is een nieuwe versie van het besturingssysteem voor Macintosh-computers, uitgebracht op 25 juli 2012. In vergelijking met de vorige versie heeft het meer dan 200 nieuwe functies. Bovendien zal Apple, te beginnen met deze versie, zijn besturingssysteem jaarlijks updaten, terwijl het dat voorheen om de 2 jaar deed.

Hoe de nieuwe versie van OS voor Mac verschilt van de oude?
Hoe de nieuwe versie van OS voor Mac verschilt van de oude?

Systeemvereisten voor het nieuwe besturingssysteem: besturingssysteem OS X 10.6 of OS X 10.7; 2 GB RAM, 8 GB harde schijf. Sommige functies van het nieuwe OS X 10.8 vereisen ook een internetverbinding en een Apple ID om goed te kunnen functioneren.

Siri is een vraag- en antwoordsysteem dat is ontworpen voor iOS 5. Het verwerkt natuurlijke menselijke spraak om vragen te beantwoorden en aanbevelingen te doen. De applicatie kan zich aanpassen aan elke specifieke gebruiker en zijn voorkeuren op lange termijn analyseren. In OS X 10.8 Mountain Lion is de Siri-applicatie die is verschenen in staat om gedicteerde tekst om te zetten in tekens op het scherm.

Het nieuwe besturingssysteem heeft een strakkere integratie van de iCloud-internetservice. In tegenstelling tot het oude besturingssysteem zijn er nu functies voor het opslaan van notities, documenten, agenda's en bestanden toegevoegd. Alle opnames worden automatisch gesynchroniseerd met alle gebruikerscomputers en gadgets van Apple.

De zijbalk van het Berichtencentrum is nu beschikbaar in elke toepassing die u gebruikt. Dit paneel informeert over de laatste gebeurtenissen zowel op de computer als op externe diensten (e-mail, ISQ-berichten, enz.)

De iChat instant messaging-app is volledig vervangen door Berichten. Gebruikers van OS X 10.8 Mountain Lion kunnen nu gratis berichten uitwisselen met alle eigenaren van iOS-gadgets. Jabber-, Yahoo-, GTalk- en AIM-protocollen worden ondersteund. De berichteninterface kopieert volledig een vergelijkbare applicatie voor iPad.

Er is een nieuw Notes-systeem voor het maken van aangepaste notities. U kunt er foto's en bestanden in invoegen, ze per e-mail of iCloud verzenden. De Notes-interface is vergelijkbaar met iPad- en iPhone-apps.

Het herinneringssysteem van "herinneringen" werd ingebouwd, ook vergelijkbaar met de versies voor mobiele apparaten.

Share Sheets, een nieuw systeem voor het delen van informatie via internet, stelt u in staat om snel links, foto's, documenten per e-mail of op sociale netwerken te verzenden met één klik op de Share-knop.

Twitter is nu ingebouwd in OS X 10.8 Mountain Lion, net zoals het was in iOS 5. Als je op de tweet-knop drukt, verschijnt er een Twitter-venster op het scherm. Daarnaast is Facebook ingebouwd in het nieuwe systeem. Inclusief een knop die is ontworpen om snel een status op dit sociale netwerk te plaatsen.

Een volledige lijst met 200 nieuwe functies is beschikbaar op de officiële website van Apple.

Aanbevolen: