Hoe U Internet Thuis Op Een Laptop Kunt Aansluiten

Inhoudsopgave:

Hoe U Internet Thuis Op Een Laptop Kunt Aansluiten
Hoe U Internet Thuis Op Een Laptop Kunt Aansluiten

Video: Hoe U Internet Thuis Op Een Laptop Kunt Aansluiten

Video: Hoe U Internet Thuis Op Een Laptop Kunt Aansluiten
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, April
Anonim

Om uw laptop thuis met internet te verbinden, kunt u twee hoofdmethoden gebruiken: directe kabelverbinding en draadloze Wi-Fi-verbinding. Meestal wordt voor de tweede optie gekozen omdat deze de laptop mobiel houdt.

Hoe u thuis internet op een laptop kunt aansluiten
Hoe u thuis internet op een laptop kunt aansluiten

Het is nodig

Wifi router

instructies:

Stap 1

Als u thuis al een vaste computer met internet heeft, is het verstandig om een wifi-router te gebruiken. Met deze netwerkapparatuur kunnen beide computers synchroon internettoegang gebruiken. Koop een Wi-Fi-router en sluit deze apparatuur aan op een wisselstroomvoeding. Installeer het in de buurt van uw desktopcomputer. Zo hoeft u geen extra netwerkkabel aan te schaffen.

Stap 2

Koppel de internetverbindingskabel los van de stationaire computer en sluit deze aan op de WAN-poort van de router. Maak nu verbinding met de netwerkkabel die bij de draadloze apparatuur is geleverd, de LAN-poort van de router en de netwerkkaart van de computer. Open een internetbrowser en volg de procedure om in te loggen op de webinterface van de wifi-router.

Stap 3

Open het WAN-menu. Configureer uw internetverbinding. Om dit te doen, geeft u dezelfde parameters op die u hebt gebruikt bij het opzetten van een directe verbinding vanaf een desktopcomputer. Schakel indien mogelijk NAT- en DHCP-functies in. Schakel de Firewall-functie in om de beveiliging van uw computers te vergroten. Houd er rekening mee dat het de toegang tot bepaalde bronnen op internet kan verstoren.

Stap 4

Open nu het menu Draadloze instellingen. Configureer de instellingen voor het draadloze Wi-Fi-netwerk. Zorg ervoor dat u indien mogelijk het sterkste coderingstype (WPA2-PSK) selecteert. Stel een redelijk sterk wachtwoord in. Start de wifi-router nu programmatisch of mechanisch opnieuw op (uitschakelen).

Stap 5

Wacht tot de router volledig is opgestart en verbinding maakt met de server. Controleer of uw desktop-pc internettoegang heeft. Verbind de laptop met een Wi-Fi-netwerk en zorg ervoor dat de mobiele computer toegang heeft tot internet.

Stap 6

Als u alleen een laptop op internet hoeft aan te sluiten, koppelt u de netwerkkabel van de stationaire computer naar de router los.

Aanbevolen: