Een Adsl-modem Instellen Als Router

Inhoudsopgave:

Een Adsl-modem Instellen Als Router
Een Adsl-modem Instellen Als Router

Video: Een Adsl-modem Instellen Als Router

Video: Een Adsl-modem Instellen Als Router
Video: Как соединить ADSL модем от Укртелекома с Wi Fi роутером сетевым кабелем 2024, Mei
Anonim

ADSL-modem kan worden aangesloten als router of bridge. Als het een brug is, neemt het besturingssysteem alle functies over van het organiseren van een PPPoE-verbinding (Windows OS heeft de benodigde stuurprogramma's van de WinXP-versie. Als het een router is, dan een modem. Dit artikel gaat over het aansluiten van een modem in routermodus.

Een adsl-modem instellen als router
Een adsl-modem instellen als router

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem, adsl-modem

instructies:

Stap 1

U moet de modeminstellingen invoeren. Aangezien de netwerkinterfacekaart de eigenschap "Automatisch een IP-adres verkrijgen" heeft, moet de computer worden geconfigureerd voor het modemnetwerk.

Stap 2

Configureer eerst de netwerkkaart. Open hiervoor "Netwerkverbindingen" en klik in het contextmenu op "Openen". In de map met alle netwerkverbindingen staat een item "Local Area Connection". De status moet "Verbonden" zijn. Selecteer in het contextmenu "Eigenschappen".

Stap 3

Selecteer in de lijst "Internet Protocol TCP / IP" en bel vervolgens "Eigenschappen". In het veld "Gebruik het volgende IP-adres" moet u zich registreren: IP-adres - 192.168.1.2; Subnetmasker - 255.255.255.0; De hoofdgateway is 192.168.1.1. Nu moet je "Gebruik de volgende DNS-serveradressen" selecteren en 192.168.1.1 invoeren. Vervolgens moet u in alle geopende vensters op "OK" klikken. De netwerkkaart is nu volledig geconfigureerd.

Stap 4

Daarna kunt u beginnen met het configureren van de modem. Het is noodzakelijk om de modeminstellingen in te voeren. Selecteer in het tabblad "Geavanceerde instellingen" "WAN", klik op de knop "Toevoegen" om een nieuwe verbinding tot stand te brengen. Het is noodzakelijk om "auto-connect" uit te schakelen. Vul vervolgens de VPI en VCI (1 en 32) in.

Stap 5

Selecteer nu "PPP over Ethernet (PPPoE)" en klik vervolgens op "VOLGENDE". Vervolgens moet u de velden "PPP-gebruikersnaam", "PPP-wachtwoord" invullen - deze geven de login en het wachtwoord aan die door de provider zijn uitgegeven. "Verificatiemethode" moet worden ingesteld op "PAP", en u moet ook de vakjes "Firewall inschakelen", "NAT inschakelen" aanvinken en vervolgens op "Volgende" klikken.

Stap 6

Op de volgende pagina moet u alles als standaard laten. Wanneer op de knop "Opslaan" wordt geklikt, bevindt u zich op de pagina waar u de gemaakte verbinding ziet. Nu moet u op "Opslaan / Opnieuw opstarten" klikken om de parameters van kracht te laten worden en het apparaat opnieuw op te starten.

Aanbevolen: