Een Wifi-router Aansluiten Als Er Een Bekabeld Internet Is

Inhoudsopgave:

Een Wifi-router Aansluiten Als Er Een Bekabeld Internet Is
Een Wifi-router Aansluiten Als Er Een Bekabeld Internet Is

Video: Een Wifi-router Aansluiten Als Er Een Bekabeld Internet Is

Video: Een Wifi-router Aansluiten Als Er Een Bekabeld Internet Is
Video: Stel de ACCESS POINT-modus in op TP-LINK TL-WR840N 2024, Mei
Anonim

Momenteel zijn er verschillende manieren om een thuisnetwerk op te bouwen en als je wilt, kun je een wifi-router aansluiten, ook als je al een bekabeld internet hebt. Om dit te doen, moet u het apparaat correct installeren en configureren.

Ontdek hoe u een Wi-Fi-router kunt aansluiten als u een bekabeld internet heeft
Ontdek hoe u een Wi-Fi-router kunt aansluiten als u een bekabeld internet heeft

instructies:

Stap 1

Koop een wifi-router als het bekabelde internet al in je huis is geïnstalleerd en goed werkt. U kunt de website van uw provider raadplegen of er direct naar verwijzen om erachter te komen welke apparaatmodellen het meest geschikt zijn voor een geldige verbinding.

Stap 2

Sluit de bekabelde internetkabel aan op de WAN-connector van de router en sluit het apparaat zelf aan op een computer of laptop. Steek hiervoor de andere kabel die bij de router is geleverd aan de ene kant in een van de LAN-sleuven van het apparaat en aan de andere kant in de connector van de netwerkkaart van de computer (in plaats van de bedrade internetkabel). Sluit de router aan op een stopcontact met behulp van de voedingsadapter en druk op de startknop.

Stap 3

Lees de instructies voor de router van de fabrikant. Het moet het netwerkadres van het apparaat bevatten om het te configureren, bijvoorbeeld https://192.168.1.1. Open een willekeurige internetbrowser en voer de juiste combinatie in de adresbalk in. Voer in het venster dat verschijnt "admin" in als login en wachtwoord, waarna het instellingenmenu van de router voor u wordt geopend.

Stap 4

Selecteer in het menu "WAN-verbindingstype" de juiste waarde, bijvoorbeeld "L2TP Rusland". Neem contact op met uw provider voor uw verbindingstype. Voer vervolgens in de daarvoor bestemde velden uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u hebt gebruikt om verbinding te maken met het bekabelde internet. Kies de automatische manier om verbinding te maken met het netwerk.

Stap 5

Ga naar TCP / IP-configuratie en stel de vereiste IP-adres en subnetmaskerwaarden in. U kunt ze verkrijgen bij uw ISP of de standaardinstellingen proberen die in de gebruikershandleiding worden vermeld. Stel dezelfde waarden in voor het IP-adres en subnetmasker op uw computer. Minimaliseer het browservenster, ga naar het "Configuratiescherm", vervolgens naar "Netwerkverbindingen", maak de nodige instellingen via het menu "Eigenschappen" van de huidige netwerkverbinding. Om de verbinding te testen, voert u PING en het ingestelde IP-adres in bij de Windows-opdrachtprompt en drukt u vervolgens op Enter.

Stap 6

Probeer vervolgens wifi op de router te verbinden door naar het menu-item "Draadloze modus" te gaan. Voer de gewenste naam voor de Wi-Fi-verbinding in en activeer het item "Draadloze uitzending inschakelen". Hier (of in het instellingenmenu van de netwerkverbinding) kunt u een wachtwoord opgeven om verbinding te maken met Wi-Fi. Sla uw instellingen op en sluit het venster. Klik op het pictogram netwerkverbindingen in de rechterbenedenhoek van de Windows-taakbalk. Selecteer de jouwe uit de beschikbare draadloze verbindingen. Voer wachtwoord in. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, probeert u een willekeurige site in een browser te openen om de verbinding op functionaliteit te testen.

Aanbevolen: