Een Laptop Instellen Als Wifi-hotspot

Inhoudsopgave:

Een Laptop Instellen Als Wifi-hotspot
Een Laptop Instellen Als Wifi-hotspot

Video: Een Laptop Instellen Als Wifi-hotspot

Video: Een Laptop Instellen Als Wifi-hotspot
Video: How to use Your Laptop as WiFi Hotspot 2024, Mei
Anonim

Wanneer u thuis internet hebt aangesloten op een laptop of computer met een Wi-Fi-interface en u moet internet overzetten naar een tweede apparaat, maar er is geen manier om een router aan te schaffen, gebruik dan het maken van een Wi-Fi-interface. Fi-verbinding, die wordt gedistribueerd vanaf de "hoofd" computer.

Een laptop instellen als wifi-hotspot
Een laptop instellen als wifi-hotspot

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat je een werkende wifi-adapter hebt en dat stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Ga vervolgens als volgt naar "Beheer draadloze netwerken": "Start-Configuratiescherm-Netwerk en Internetcentrum voor Netwerk en Delen". Selecteer in het geopende venster "Toevoegen", waarna een netwerkselectiemenu verschijnt, waarin u "Creëer een computer-naar-computer netwerk" selecteert.

Stap 2

In het volgende venster wordt u gevraagd op "Volgende" te klikken. Voer de SSID in die u zult zien wanneer u verbinding maakt met dit punt. Wijs een WPA2-Persoonlijk wachtwoord toe om te voorkomen dat buitenstaanders verbinding maken met uw netwerk. Als het niet nodig is om de toegang te beperken, laat het netwerk dan open zonder een wachtwoord voor de verbinding toe te wijzen.

Stap 3

Vink het vakje aan naast de optie "Deze netwerkinstellingen opslaan" en ga naar het volgende venster door op "Volgende" te klikken. Bekijk de netwerkinstellingen die u hebt gemaakt in het venster dat verschijnt en controleer ze. Zorg ervoor dat u op "Internetverbinding delen inschakelen" klikt, anders wordt de verbinding beperkt en is alleen het lokale netwerk beschikbaar. Als alles correct is gedaan, verschijnt er een venster met de woorden "Internet Connection Sharing Enabled".

Stap 4

Om verbinding te maken met het aangemaakte Wi-Fi-netwerk, gaat u naar het menu "Start" en klikt u op "Configuratiescherm-Netwerken en Internet-Center voor Netwerken en Delen". Selecteer in dit venster het tabblad "Adapterinstellingen wijzigen". Zoek het pictogram met de tekst "Draadloze netwerkverbinding", klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie "Verbinden / verbreken". Geef vervolgens in het geopende venster de netwerknaam op die overeenkomt met de SSID-parameter die u hebt ingevoerd en klik op de knop "Verbinden".

Stap 5

Er verschijnt een venster voor het aanvragen van een wachtwoord. Voer de toegewezen beveiligingssleutel in en klik op OK. Het blijft om het type netwerk te kiezen: "Thuisnetwerk", "Bedrijfsnetwerk" of "Openbaar netwerk". Nadat alle acties zijn voltooid, ziet u een bericht dat de verbinding is voltooid en wordt ook de SSID-naam weergegeven.

Aanbevolen: