Een Lettertype Toevoegen Aan Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Lettertype Toevoegen Aan Photoshop
Een Lettertype Toevoegen Aan Photoshop

Video: Een Lettertype Toevoegen Aan Photoshop

Video: Een Lettertype Toevoegen Aan Photoshop
Video: How to: lettertypes downloaden en installeren 2024, April
Anonim

Photoshop is een uitstekend programma voor het werken met rasterafbeeldingen, dat helaas Russisch sprekende gebruikers niet verwent met prachtige Cyrillische lettertypen. Gelukkig zijn er veel diensten waar je deze lettertypen kunt vinden. En een nieuwe vraag rijst: hoe voeg je een lettertype toe aan Photoshop?

Een lettertype toevoegen aan Photoshop
Een lettertype toevoegen aan Photoshop

Standaard Windows-tools gebruiken

Misschien kan deze methode tegenwoordig een van de meest voorkomende en eenvoudigste worden genoemd. Om een lettertype aan het programma toe te voegen met Windows-lettertypen, moet u een lettertype downloaden dat u wilt, naar het configuratiescherm op uw computer gaan en daar de categorie "Lettertypen" vinden.

Na het openen ziet de gebruiker een lijst met de lettertypen die momenteel voor hem beschikbaar zijn in elk programma dat met tekst werkt. Om een nieuw lettertype toe te voegen, hoeft u het alleen maar uit de map Downloads naar het lettertypevenster te slepen nadat u het hebt uitgepakt.

Een belangrijk punt: tijdens het slepen en laden van een lettertype verschijnt het Windows-systeemvenster, waarin de echte naam van het lettertype wordt aangegeven. Het is onder deze naam dat het kan worden gevonden in Photoshop.

Als deze methode om welke reden dan ook niet werkt, in plaats van het lettertype aan de gedeelde map toe te voegen, klikt u op het menu "Bestand" en selecteert u daar het item "Lettertype installeren". Daarna verschijnt een verkennervenster met een voorstel om het lettertype dat u wilt selecteren te markeren. Het enige dat overblijft voor de gebruiker is om het lettertype te vinden en zijn acties te bevestigen.

Een lettertype toevoegen met Photoshop

U kunt uw favoriete lettertypen ook in het programma zelf toevoegen, maar u hoeft dit alleen te doen als het actief is. Het is gemakkelijk te doen - klik gewoon op het "tekstgereedschap" en wanneer een venster met alle beschikbare lettertypen en hun voorbeelden verschijnt, sleept u het gedownloade lettertype van de internetbron met de muis.

Na het voltooien van al deze stappen kan de gebruiker veilig beginnen met het maken en verwerken van tekst met uw favoriete lettertype. Het is belangrijk om te onthouden dat tijdens de uitvoering van dit hele proces het venster "teksthulpmiddel" in een open staat moet zijn.

Als al het andere faalt

Er is nog een andere manier om een lettertype aan Photoshop toe te voegen, maar aangezien het complexer is (vergeleken met andere), is het aan te raden om het alleen te gebruiken als geen andere methode resultaat heeft opgeleverd.

De essentie van deze methode is om het lettertype dat van de site is gedownload rechtstreeks naar de map met de geïnstalleerde grafische editor te kopiëren. Om dit te doen, moet de gebruiker de map "Fonts" vinden, die zich in de volgende map bevindt: "Program Files / Common Files / Adobe" op de schijf met het geïnstalleerde programma. Afhankelijk van de bitness van het besturingssysteem kan er in plaats van "Program Files" een map "Program Files (x86)" zijn.

Nadat de gebruiker de map met lettertypen heeft geopend, kan de gebruiker het gedownloade lettertype alleen daarheen slepen op een voor hem geschikte manier. En daarna kunt u het programma inschakelen en de nieuwe lettertypen gebruiken.

Aanbevolen: