Een Lettertype Toevoegen Aan Windows

Inhoudsopgave:

Een Lettertype Toevoegen Aan Windows
Een Lettertype Toevoegen Aan Windows

Video: Een Lettertype Toevoegen Aan Windows

Video: Een Lettertype Toevoegen Aan Windows
Video: Hoe kun je andere lettertypes in Microsoft Office toevoegen? 2024, Mei
Anonim

De standaardset lettertypen wordt op de computer geïnstalleerd wanneer het besturingssysteem wordt geladen. Vaak is het echter nodig om deze set aan te vullen om de mogelijkheden uit te breiden en de creatieve intentie te vervullen. Om dit te doen, moet u een nieuw lettertype zoeken en installeren; in de Windows-omgeving kan zelfs een onervaren gebruiker deze taak aan.

Een lettertype toevoegen aan Windows
Een lettertype toevoegen aan Windows

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Windows-besturingssysteem;
  • - nieuw lettertype.

instructies:

Stap 1

Download het lettertype dat u nodig hebt van internet. Zoek het op een gespecialiseerde site. Bekijk de opties. Als ze aan de vereiste vereisten voldoen, klikt u op de knop Downloaden. Selecteer in het venster dat verschijnt "Opslaan als". Geef in het geopende venster de map op waarnaar u het bestand wilt kopiëren. Klik op "Opslaan".

Stap 2

Open de map waar het bestand naartoe is gekopieerd. Meestal is het lettertypebestand ingepakt in een archiefdocument. Om het uit het archief te halen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling naar het lettertypebestand. Selecteer in het venster dat verschijnt "Bestanden uitpakken". Selecteer in het venster Extractiepad en parameters de map en parameters die nodig zijn voor extractie, of laat de standaardparameters staan. Klik OK. Het bestand wordt uitgepakt.

Stap 3

Klik op de snelkoppeling van de map die verschijnt. De inhoud wordt geopend. In de regel zijn dit meerdere bestanden. Selecteer onder hen een bestand van het type TTF Image. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Kopiëren" in het contextmenu dat verschijnt.

Stap 4

Klik op de knop "Start". Selecteer "Configuratiescherm", "Vormgeving en persoonlijke instellingen" en vervolgens "Lettertypen". Klik in het geopende venster met de rechtermuisknop op het lege veld en selecteer "Plakken". Het lettertypebestand wordt gekopieerd.

Stap 5

U kunt ook sneltoetsen gebruiken om een bestand te kopiëren en toe te voegen. Dus om een of meer bestanden te kopiëren, selecteert u ze en drukt u tegelijkertijd op de combinatie Ctrl C. Om de gekopieerde bestanden te plakken, opent u de map waar u ze wilt plaatsen en drukt u op de combinatie Ctrl V.

Stap 6

U kunt de oorspronkelijke map waaruit het lettertypebestand is gekopieerd van uw computer verwijderen.

Aanbevolen: