Hoe Cellen Optellen In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen Optellen In Excel
Hoe Cellen Optellen In Excel

Video: Hoe Cellen Optellen In Excel

Video: Hoe Cellen Optellen In Excel
Video: Excel || SOMPRODUCT functie uitgelegd 2024, Mei
Anonim

MS Excel is ontworpen om met spreadsheets te werken. Deze applicatie is erg handig om te gebruiken voor het uitvoeren van verschillende soorten berekeningen met behulp van ingebouwde functies en formules. Naast de eenvoudigste berekeningen van optellen, delen, vermenigvuldigen en aftrekken, kan het programma rekenen met behulp van financiële en logische functies.

Hoe cellen optellen in Excel
Hoe cellen optellen in Excel

Het is nodig

MS Excel-programma

instructies:

Stap 1

Start MS Excel om de cellen toe te voegen. Stel de getal- of valutanotatie in voor de cellen waarin u getallen invoert. Selecteer hiervoor een celbereik, klik met de rechtermuisknop en selecteer de optie Cellen opmaken. Of selecteer het menu "Formaat" en het item "Cellen". Ga naar het tabblad "Nummer" en selecteer het gewenste celformaat. Stel het gewenste aantal decimalen in en klik op "OK".

Stap 2

Voer de vereiste gegevens in de cellen in om de som van getallen in Excel te bepalen. Gebruik de functie "AutoFill" om hetzelfde in te voeren of te verhogen met een orde van grootte (bijvoorbeeld 10, 12, 14). Als u de som van cellen in één kolom of rij wilt berekenen en het resultaat in de laatste cel wilt weergeven, selecteert u de kolom met gegevens en klikt u op de knop "AutoSom" op de werkbalk.

Stap 3

Bereken de som van waarden in Excel-cellen met behulp van de "Functiewizard". Om dit te doen, selecteert u de cel waarin u het resultaat wilt krijgen, voert u het teken "Gelijk" in. Klik op de knop "Functiewizard" op de werkbalk. Selecteer Som of Som in de lijst met functies.

Stap 4

Klik in het geopende venster op de knop rechts van het veld "Nummer" en selecteer een celbereik, of voer het in dit veld in en klik op de knop "OK". Het bereik wordt in het volgende formaat ingevoerd: als u bijvoorbeeld de cellen van A1 tot A19 wilt optellen, voert u ze in, gescheiden door dubbele punten. Als u twee bereiken wilt optellen, plaatst u ze tussen haakjes en plaatst u er een plusteken tussen.

Stap 5

Klik OK. De functie kan handmatig worden toegevoegd, hiervoor voert u in de gewenste cel het teken "Gelijk" in, schrijft u Sum of "Sum", afhankelijk van de versie van het programma. Selecteer vervolgens het cellenbereik en druk op Enter.

Stap 6

Bereken de som in cellen als de getallen op verschillende plaatsen in de tabel staan en niet kunnen worden gecombineerd met één bereik. Voer in de cel waar u het resultaat wilt krijgen het gelijkteken in. Selecteer vervolgens de eerste cel om er een link naar in de formule in te voeren, plaats het plusteken, selecteer de volgende cel en nogmaals plus. Selecteer de gewenste cellen in volgorde en klik op Enter.

Aanbevolen: