Hoe Cellen In Excel Te Splitsen

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen In Excel Te Splitsen
Hoe Cellen In Excel Te Splitsen

Video: Hoe Cellen In Excel Te Splitsen

Video: Excel - Cellen splitsen én samenvoegen 2022, November
Anonim

Van alle kantoortoepassingen neemt Excel een speciale niche in. Spreadsheets zijn lange tijd een integraal onderdeel geweest van het werken met datasets. Excel maakt onder andere flexibele opmaak van de tabelstructuur mogelijk. Met behulp van speciale opdrachten kunt u cellen in Excel combineren, splitsen en andere instellingen maken voor het uiterlijk van tabellen.

Hoe cellen in Excel te splitsen
Hoe cellen in Excel te splitsen

instructies:

Stap 1

U kunt in Excel alleen cellen splitsen die vooraf zijn gecombineerd. Om cellen samen te voegen, selecteert u hun bereik en kopieert u de gegevens naar de cel linksboven in het geselecteerde bereik. Selecteer de cellen die u wilt samenvoegen en klik op de knop Samenvoegen en centreren op de werkbalk. Het adres van de nieuwe samengevoegde cel is het adres van de cel linksboven in het bereik.

Stap 2

Lijn indien nodig de tekst in de samengevoegde cel uit met de knoppen Links, Midden, Rechts in het deelvenster Opmaak. Om andere opmaakwijzigingen aan te brengen, zoals verticale uitlijning, gaat u naar het menu Opmaak, kiest u de opdracht Cellen en gaat u naar het tabblad Uitlijning.

Stap 3

Selecteer de samengevoegde cel om cellen in Excel te splitsen. Nadat de cellen zijn samengevoegd, ziet u op de werkbalk op de knop Samenvoegen en centreren klikken. Klik erop.

Stap 4

Met behulp van menuopdrachten kunt u niet alleen cellen in Excel splitsen, maar ook tekst in kolommen splitsen. Selecteer hiervoor het cellenbereik met tekstwaarden. U kunt een willekeurig aantal rijen selecteren, maar slechts één kolom. Een of meer lege kolommen moeten rechts van het geselecteerde bereik blijven. De gegevens daarin worden overschreven.

Stap 5

Ga naar het menu "Gegevens" en selecteer de opdracht "Tekst op kolommen". Volg daarna de instructies van het programma om de methode en parameters te selecteren voor het splitsen van de tekst in kolommen.

Populair per onderwerp