Hoe Cellen In Excel Te Selecteren

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen In Excel Te Selecteren
Hoe Cellen In Excel Te Selecteren

Video: Hoe Cellen In Excel Te Selecteren

Video: Hoe Cellen In Excel Te Selecteren
Video: 04: Cellen selecteren 2024, Mei
Anonim

Bij het invoeren en bewerken van gegevens in een Microsoft Office Excel-spreadsheettoepassing moet de gebruiker weten hoe hij een of meer cellen moet selecteren. Markering wordt gebruikt om een bereik aan te geven waarop een commando of functie moet worden toegepast.

Hoe cellen in Excel te selecteren
Hoe cellen in Excel te selecteren

instructies:

Stap 1

Start Excel-toepassing, er wordt automatisch een nieuw blad gemaakt met de cursor in cel A1. Elke cel waarin u de cursor plaatst, wordt als geselecteerd beschouwd. De opdrachten en functies die u opgeeft, zijn nu alleen van toepassing op de geselecteerde cel.

Stap 2

Om een celbereik te selecteren, plaatst u de muiscursor in de cel waar de selectie begint, houdt u de linkermuisknop ingedrukt en verplaatst u de aanwijzer naar de cel waar de selectie zal eindigen. Laat de muisknop los. Het geselecteerde bereik verschijnt in een rechthoekig kader.

Stap 3

Deze bewerking kan niet alleen met de muis worden uitgevoerd, maar ook met het toetsenbord. Plaats de cursor in de begincel van het geselecteerde gebied, houd de Shift-toets ingedrukt en beweeg over het blad met behulp van de cursortoetsen (pijltjestoetsen). Als u klaar bent met selecteren, laat u de Shift-toets los.

Stap 4

Het alternatief voor de Shift-toets is de F8-functietoets. Plaats de muiscursor in de gewenste cel en druk op de toets om de selectiemodus te activeren. In dit geval verschijnt het opschrift "De selectie uitbreiden" in de statusbalk (een klein paneel onder het werkgebied). Gebruik de pijltoetsen om het gewenste bereik aan te geven en druk vervolgens nogmaals op F8.

Stap 5

Sneltoetsen worden gebruikt om snel cellen te selecteren in de modus "Selectie uitbreiden". De combinatie van Ctrl, Shift en End stelt u in staat om de hele tabel van het begin tot het einde te selecteren, en een deel van de actieve cel tot het begin van de tabel wordt geselecteerd met de Ctrl-, Shift- en Home-toetsen.

Stap 6

Een andere optie om cellen met de muis te selecteren: plaats de cursor in de eerste cel van het bereik, druk op de Shift-toets en houd deze ingedrukt en klik met de linkermuisknop op de cel waarmee de selectie moet eindigen. Laat de Shift-toets los.

Stap 7

Als u meerdere niet-aangrenzende cellen tegelijk moet selecteren, drukt u op de Ctrl-toets en gebruikt u de muis zonder deze los te laten om de cellen te selecteren die in het bereik moeten worden opgenomen.

Stap 8

Hetzelfde kan worden gedaan door de modus "Toevoegen aan selectie" te activeren. Het wordt in- en uitgeschakeld met de Shift- en F8-toetsen en wordt weergegeven in de statusbalk. Gebruik de muis om cellen in deze modus te selecteren.

Aanbevolen: