Hoe Cellen Optellen?

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen Optellen?
Hoe Cellen Optellen?

Video: Hoe Cellen Optellen?

Video: Hoe Cellen Optellen?
Video: Excel - automatisch laten optellen 2024, Mei
Anonim

Het is misschien moeilijk om precies te tellen hoeveel optelmethoden er in Microsoft Excel zijn geïmplementeerd. Dit is niet verwonderlijk, aangezien sommatie een basisbewerking is van elke gegevensanalyse. Deze spreadsheet-editor biedt een groot aantal optelfuncties met een verscheidenheid aan extra filters om waarden toe te voegen. Hieronder staan een paar basisopties die u het meest zult moeten gebruiken.

Hoe cellen optellen?
Hoe cellen optellen?

Het is nodig

Microsoft Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Om het eenvoudigste probleem op te lossen - twee getallen in een cel toevoegen - gaat u in de volgende volgorde te werk: - klik op een lege cel in de tabel; - voer het "=" teken in. De editor zal dit begrijpen als het invoeren van een formule in een cel; - typ een wiskundige bewerking, bijvoorbeeld 2 + 2. De volledige inhoud van de cel zou er als volgt uit moeten zien: "= 2 + 2". Als u meer dan twee cijfers moet toevoegen, voert u zoveel in als nodig is, de regels veranderen niet. Bijvoorbeeld = 2 + 2 + 3 + 8 + 12; - druk op Enter als u klaar bent. De spreadsheet-editor berekent het bedrag en toont het in dezelfde cel. U kunt de SOM-functie gebruiken in plaats van de rekenkundige operator "+". Het kan er als volgt uitzien: = SOM (2; 2; 3; 8; 12).

Stap 2

Als u een optelformulier uit meerdere cellen nodig heeft voor permanent gebruik, dan kunt u dat als volgt doen: - in een vrije cel, voer het eerste termnummer in en druk op Enter; - in de volgende vrije cel, voer de tweede term in en druk op Enter; - in de derde, druk op "=" en klik op de eerste cel (met de eerste term). Druk vervolgens op "+" (operator voor optellen) en klik op de tweede vouwcel. Als resultaat ziet de inhoud van de derde cel met de formule er als volgt uit: = A1 + A2. Druk op Enter en de derde cel geeft het resultaat van het toevoegen van getallen weer. Nu kunt u de waarden in de cellen wijzigen die u wilt toevoegen, en het resultaat in de derde cel zal dienovereenkomstig veranderen.

Stap 3

De cellen die moeten worden gevouwen, hoeven niet slechts twee te zijn - het kan een heel bereik in een rij of kolom in een tabel zijn. In dit geval is het gemakkelijker om de sneltoetsen te gebruiken om de sommatiefunctie (SOM) in te voeren. Om dit te doen, terwijl u de SHIFT-toets ingedrukt houdt, selecteert u het gewenste cellenbereik met de pijltjestoetsen en drukt u op de combinatie alt="Afbeelding" en =. In de cel na het geselecteerde bereik schrijft Excel de functie van het optellen van het geselecteerde bereik. Als u een kolom of rij in zijn geheel wilt samenvatten, hoeft u deze niet te selecteren - druk gewoon op alt="Afbeelding" en = in de cel naast het bereik.

Stap 4

Als u de inhoud van cellen verspreid over niet-verbonden delen van de tabel wilt toevoegen, moet u deze handmatig opgeven. In de cel waar u het resultaat van een dergelijke optelling wilt zien, drukt u op de knop "=", klikt u vervolgens op de cel met de eerste term, drukt u op de knop "+" en klikt u op de cel met de tweede term, enzovoort. Wanneer alle op te tellen cellen zijn gemarkeerd, drukt u op Enter.

Aanbevolen: