Hoe Te Controleren Op Pakketverlies

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Op Pakketverlies
Hoe Te Controleren Op Pakketverlies

Video: Hoe Te Controleren Op Pakketverlies

Video: Hoe Te Controleren Op Pakketverlies
Video: Internet Troubleshooting - Pathping Packet Loss 2024, Mei
Anonim

Informatie in lokale en wereldwijde netwerken wordt verzonden in brokken, pakketten genaamd. Vanwege het feit dat in de regel enkele tientallen tussenliggende knooppunten betrokken zijn bij de procedure voor het verzenden van pakketten op internet, bestaat de mogelijkheid dat informatiepakketten verloren gaan. Om de kwaliteit van de communicatie met een specifiek knooppunt in het netwerk te bepalen, wordt de procedure uitgevoerd voor het tellen van pakketten die verloren zijn gegaan tijdens verzending van een specifieke computer naar een specifieke website.

Hoe te controleren op pakketverlies
Hoe te controleren op pakketverlies

instructies:

Stap 1

Gebruik het ping-hulpprogramma dat bij de standaardprogramma's van het besturingssysteem wordt geleverd om het aantal verloren pakketten te bepalen. Het is speciaal ontworpen om de kwaliteit van netwerkverbindingen te controleren op basis van het TCP/IP-protocol. Het hulpprogramma verzendt testverzoeken (ICMP Echo-Request) naar de host die u opgeeft en registreert het ontvangen of niet ontvangen van antwoorden (ICMP Echo-Reply). Voor elk verzonden verzoek toont het hulpprogramma ook de tijd tussen het verzenden en ontvangen van een antwoord.

Stap 2

Start een opdrachtregelterminal. Om dit te doen, moet u het dialoogvenster voor het starten van het programma gebruiken, dat wordt opgeroepen door de opdracht Uitvoeren in het hoofdmenu op de Start-knop, of door op de toetscombinatie win + r te drukken. Voer in het dialoogvenster cmd in en druk op de Enter-toets.

Stap 3

Typ ping in de opdrachtregel en voer de domeinnaam of het ip-adres van de host in, de kwaliteit van de verbinding waarin u geïnteresseerd bent, gescheiden door een spatie. Druk vervolgens op Enter en het hulpprogramma begint met het verzenden van testpakketten, waarbij een regel voor regel rapport wordt weergegeven over elk ontvangen antwoord. Na voltooiing van het proces toont het terminalvenster het aantal verzonden pakketten en het percentage verliezen, evenals de gemiddelde tijd tussen verzenden en ontvangen.

Stap 4

Gebruik de schakeloptie -n om het aantal pakketten in een batch in te stellen als de standaardwaarde van vier pakketten niet naar wens is. Deze sleutel moet worden opgegeven na het adres van het gepingde knooppunt, gescheiden door een spatie, en na de sleutel, en ook gescheiden door een spatie, moet u een numerieke waarde invoeren. Als u bijvoorbeeld 12 pakketten naar google.com wilt verzenden, voert u de volgende opdracht in: ping google.com -n 12.

Stap 5

Typ ping /? en druk op Enter als u meer gedetailleerde hulp wilt bij aanvullende parameters die met dit hulpprogramma kunnen worden gebruikt.

Aanbevolen: